Unge i flok i grusom mishandling: Smadrede pædagogmedhjælper på p-plads for øjnene af hans 4-årige datter

Fængsel og udvisning for groft overfald på pædagogmedhjælper.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Presse-fotos.dk.

Fem yngre mænd i alderen 18–23 år er tilsammen blevet idømt 10½ års fængsel for et groft overfald på en dengang 26-årig mandlig pædagogmedhjælper den 19. juni 2020. Tre af de fem dømte er desuden blev udvist af Danmark for bestandigt, og en mand blev idømt advarsel om udvisning, oplyser Fyens Politi.

Overfaldet på den mandlige pædagogmedhjælper skete omkring klokken 21 om aftenen på en parkeringsplads i Fyrreparken i Vollsmose i Odense.

Den nu 27-årige mand, der bor i Vollsmose, havde forinden anmeldt en af de fem mænd for et overfald med en peberspray på det opholdssted, hvor han arbejdede.

Kort før dette overfald skulle for retten, blev den 27-årige mand passet op og overfaldet igen – denne gang af fem yngre mænd, mens han var på vej for at aflevere sin 4-årige datter i børnehave.

Overfaldet var meget voldsomt – offeret beskrev det i retten nærmest som hyæner, der overfaldt et bytte. En af de fem overfaldsmænd var bevæbnet med en kniv, som pædagogmedhjælperen blev stukket med to gange. Desuden blev han slået, sparket og trampet på sit hoved.

»Det er altid alvorligt, når et vidne bliver overfaldet, og det er en skærpende omstændighed, at det er en offentlig ansat person. Ydermere skete det i mandens fritid, mens han var sammen med sin lille datter. Derfor er jeg meget tilfreds med dommen, fordi den sender et klart og tydeligt signal om, at det nytter noget at vælge retssystemet til, fordi der bliver lyttet og handlet konsekvent mod strafbare handlinger,« siger anklager Daniel Dokkedahl fra Fyns Politi.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen