Bestialsk hævn mod pædagogmedhjælper foran 4-årig datter: Farvel Danmark - goddag Somalia

Hårde straffe for brutalt hævn-overfald på pædagogmedhjælper på en parkeringsplads i Fyrreparken, Odense, den 19. juli 2020.

Artiklens øverste billede
Foto: Ritzau/Scanpix.

Det var et drabet i juni 2020, som mandag var den indirekte årsag til, at fem unge mænd fra Vollsmose i Odense alle fik ekstra hårde domme på mellem et års fængsel og tre et halvt års fængsel - de blev dømt for at have deltaget i et meget brutalt gruppeoverfald på en dengang 26-årig pædagogmedhjælper, skriver Fyens.dk

Pædagogmedhjælperen havde en måned tidligere meldt den ene af mændene til politiet og stod foran at skulle vidne i retten mod samme mand. Pædagogmedhjælperen blev overfaldet med slag, spark og kniv for øjnene af hans blot 4-årige datter på en p-plads.

Overfaldet skete om aftenen på en parkeringsplads i Fyrreparken den 19. juli 2020, der på daværende tidspunkt var underlagt en skærpet strafzone, som Fyns Politi havde indført på grund af drabet i juni 2020 og den generelle uro i bydelen.

Anklager Daniel Dokkedahl havde i sin procedure plæderet for, at straffene til alle de fem mænd skulle fordobles.

22-årige Sahal Jaafe fik den hårdeste straf på tre et halvt års fængsel.

18-årige Abdi Ismail Adan-Guud fik tre års fængsel.

22-årige Khalid Ali Osman blev idømt to et halvt års fængsel.

19-årige Ali Khalif fik et år og seks måneders fængsel.

21-årige Abdilkamil Abdullah fik et års fængsel.

Både Sahal Jaafe, Abdi Ismail Adan-Guud og Khalid Ali Osman blev samtidigt dømt til udvisning til Somalia efter endt afsoning. Sahal og Khalid med et indrejseforbud for bestandig, mens dommen lød på udvisning med et indrejseforbud i seks år for Abdi Ismail Adan-Guud.

De tre ankede alle dommen til landsretten på stedet, mens forsvarerne for Ali Khalif og Abdilkamil Abdullah må vente med at tage en beslutning, da deres klienter ikke var mødt op i retten mandag, skriver Fyens.dk.

(Lokalavisen.dk skriver navne på personer, som får en dom på mindst 1 års ubetinget fængsel. Derfor er alle fem dømte nævnt ved navn -red.)

kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen