Video af rambuktyveri offentliggøres: Her smadrer bil gennem rude og tyve stjæler flere dyre ure

Københavns Politi efterlyser vidner i sag om rambuktyveri begået mod Illum i København i maj.

Artiklens øverste billede

Politiet offentliggør billeder og en video af et rambuktyveri begået mod Illum i Indre By natten til onsdag den 12. maj. Samtidig efterlyses vidner, som har viden om eller har set transportmidlerne, der benyttes.

I videoen ses tyvene ankomme i en sølvgrå Opel Corsa og på en knallert.

Bilen køres ind gennem butikkens indgangsparti og flere dyre ure bliver stjålet, inden de to gerningsmænd stikker af på knallerten, som de kører på ned til Slotsholmskanalen, hvor en tredje medgerningsmand venter i en såkaldt RIB-båd, som de sejler væk i sammen.

»Der er tale om et nøje planlagt og professionelt udført tyveri, hvor gerningsmændene hurtigt og effektivt tiltvang sig adgang til Illum. Der blev undervejs brugt forskellige transportmidler, og vi håber, at nogen kan hjælpe os med oplysninger om dem,« siger politikommissær Jens Cappelén, der er leder af indbrudssektionen ved Københavns Politi.

Det drejer sig om følgende transportmidler:

  • Bil: En sølvgrå Opel Corsa, der blev anvendt som rambuk. Bilen blev stjålet den 27. april 2021 kl. 03.20 på Glasmagervej i Holmegaard. Samme nat kørte den mod Slagelse og kørte rundt i et område syd for Kalundborg. Senere samme aften kørte bilen mod København over Holbæk, men sporet af den blev tabt ved Hvidovre. Bilen blev efterladt i Illum og er nu i politiets varetægt.
  • Båd: En hvid/lys grå RIB-båd med en sort eller mørk streg på siden. Båden og en medgerningsmand ventede ved Slotsholmskanalen fra omkring kl. 01.35. De tre gerningsmænd sejlede væk i sydlig retning mod Sluseholmen og Hvidovre kl. 01.59.

»Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, som har set bilen fra den blev stjålet den 27. april og frem til tyveriet den 12. maj. Vi hører også gerne fra vidner, som har viden om den lyse RIB-båd. Det gælder både borgere, som har set båden i dagene omkring den 12. maj, eller som har fået en lignende båd stjålet før den 12. maj eller måske har købt en efterfølgende,« siger politikommissær Jens Cappelén.

Se videoen her:

Ring til Københavns Politi på telefon 1-1-4.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen