31-årig dømt for grov hvidvask og svindel: Pensionister er blevet snydt for mange hundrede tusinde kroner

En 31-årig mand fra Greve blev onsdag i Retten i Roskilde idømt ubetinget fængsel på 1 år og 3 måneder for bl.a. hvidvask af særlig grov beskaffenhed for cirka 800.000 kroner.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Den dømte 31-årige mand modtog dommen, efter at sagen var blevet ført som en tilståelsessag i et større sagskompleks, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Dommen omfatter hvidvask i 33 tilfælde, hvor andre kriminelle typisk fik ældre borgere overtalt til at udlevere fortrolige oplysninger om adgangen til deres netbank, så der kunne ske ulovlige pengeoverførsler.

Den31-årige skaffede fra den private bekendtskabskreds kontakt til mellemmændene (populært kaldet ”muldyr”) og koordinerede herefter pengeoverførslerne fra ofrene til mellemmændene, der stillede deres private bankkonto til rådighed.

Den dømte fik derefter udbetalt pengene kontant eller brugte dem til eksempelvis spil.

»Det er en grov sag, fordi der er tale om et stort beløb, som er fremskaffet som led i et større antal forbrydelser af systematisk og organiseret karakter med en større personkreds involveret for at skjule eller sløre pengenes oprindelse. Derfor rejste anklagemyndigheden tiltale mod den nu 31-årige for hvidvask af særlig grov beskaffenhed,« siger anklagerfuldmægtig Nadia Bech fra Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Dommen omfattede også bedrageri i forbindelse med lånoptagelser på falsk grundlag og anden økonomisk kriminalitet for et samlet beløb på cirka 500.000 kroner.

Ved efterforskningen af sagskomplekset har politiet fået afklaret pengenes oprindelse i de sager, hvori den nu 31-årige har haft en rolle.

»Vi må konstatere, at det desværre stadig er muligt for kriminelle, der ved telefonopkald udgiver sig for at være f.eks. bankpersonale, at få især ældre borgere til ukritisk at udlevere strengt personlige og fortrolige oplysninger om adgang til netbanken,« udtaler efterforskningsleder og politikommissær Martin Eise Eriksen i afdelingen for Økonomisk Kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Retten i Roskilde dømte også den 31-årige til at betale erstatning til ofrene i sagerne.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen