Hans hensynsløse kørsel kostede 15-årig livet og kvæstede tre alvorligt: Nu er han idømt fængsel og advarsel om udvisning

En 20-årig mand er idømt halvandet års fængsel for bl.a. uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i Hvidovre og særligt hensynsløs kørsel i Brøndby.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Den dømte var tiltalt for op til dødsulykken den 24. juli sidste år, at have kørt mindst 147 km/t på Amagermotorvejen ved Hvidovre.

På særlig hensynsløs måde overhalede han samtidig inden om en anden bilist, inden han mistede herredømmet over sin bil, hvilket gjorde, at den ramte autoværnet, skred ind over samtlige tre vognbaner, røg ud i nødsporet, ramte tre træer og blev kastet tilbage på motorvejen.

Den voldsomme ulykke fik fatale konsekvenser inde i bilen, hvor den 20-årige havde fire passagerer med.

En 15-årig dreng blev så voldsom kvæstet, at han to døgn senere afgik ved døden på hospitalet. Også de tre andre passagerer kom voldsomt til skade, med længerevarende indlæggelse og brug af kørestol til følge.

To af dem har sidenhen måttet droppe ud af deres uddannelser på grund af senfølger af ulykken.

Ved siden af dødsulykken på Amagermotorvejen var den 20-årige også tiltalt for at have kørt særligt hensynsløst i februar 2020. Her kørte han på et fortov i Brøndby og efterfølgende igennem en gangtunnel ved Brøndby Strand Station.

»Konsekvenserne ved at køre så uforsvarligt og så hensynsløst, har været helt tydeligt at mærke i retssalen. Jeg håber at sagen er en understregning af, hvor galt det kan gå, hvis man kører hurtigt og hensynsløst,« siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Udover halvandet års fængsel blev den 20-årige fradømt i førerretten i fem år, og han modtog en advarsel om udvisning, oplyser Københavns Vestegns Politi.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen