37-årig mand må vinke farvel til sin spritnye motorcykel: »Der er ingen kære mor«

Artiklens øverste billede
Den nye og meget hurtige motorcykel blev indregistreret første gang i foråret 2021. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Flere trafikanter måtte igen i den forgangne weekend vinke farvel til deres køretøjer i forbindelse med vanvidskørsel på de danske veje.

En af dem var en 37-årig mand fra Holbæk, som søndag eftermiddag gav sin spritnye motorcykel gas på Holbækmotorvejen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Klokken 15.30 blæste manden udenom en af politiets videobiler, som rutinemæssigt havde standset en bilist på Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup.

Færdselsbetjenten satte efter motorcyklen, som først blev standset nær Holbæk. Det skete efter, at videobilen havde filmet motorcyklistens hasarderede kørsel med en fart på op til mellem 220 km/t og 245 km/t.

Motorcyklisten blev sigtet for vanvidskørsel og fik frataget hans kørekort på stedet, så han hverken må køre bil eller motorcykel det næste stykke tid.

Ifølge standardstraffen lægges der op til en ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år og en klækkelig bøde.

»Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel vanvittig farlig og helt uacceptabel,« siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Gennemsnitshastigheden af den 37-åriges kørsel er blevet opmålt til 217 km/t. over en strækning på 1.490 meter.

Retten skal senere tage endeligt stilling til om den beslaglagte motorcykel skal konfiskeres, oplyser politiet.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen