20-årig erkender: Forsøgte at undgå konfiskation af sin bil med proforma-salg

Bilejeren har i retten erkendt, at han havde omregistreret sin bil til en kammerat, efter at han var blevet taget for vanvidskørsel i Vallensbæk.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Den 20-årige bilist blev blitzet af en af politiets fotovogne i juni, mens han kørte mindst 101 km/t i et tættere bebygget område i Vallensbæk, men da politiet efterfølgende ville beslaglægge bilen, hævede han, at bilen ikke længe var hans. Umiddelbart efter at han var blevet blitzet, havde han nemlig omregistreret bilen til en kammerat.

I retten tirsdag erkendte han, at det var sket i forsøget på at undgå at bilen blev konfiskeret, da han godt vidste, at han havde kørt alt for stærkt.

Samtidig erkendte han også, at han fortsat var bilens reelle ejer. Da dette blev slået fast i retten, blev bilen endeligt konfiskeret, og den 20-årige blev samtidig idømt 20 dages ubetinget fængsel, en bøde og frakendelse af førerretten i 3 ½ år.

»Sagen her viser, at kører man vanvidskørsel – så bliver bilen konfiskeret – også selv om vanvidsbilisten forsøger at være kreativ,« siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen