Brandstifter rejste ulovligt ind i Danmark: Nu vil politiet have ham ud

En 31-årig er tiltalt for at overtræde indrejseforbud i det den tiltalte rejste ind i Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august.

Artiklens øverste billede
Den tiltalte blev anholdt ved sin ankomst til Danmark. Arkivfoto.

Den 24. august 2021 landede en 31-årig mand i Københavns Lufthavn, efter han via de danske myndigheder var blevet evakueret fra Afghanistan.

Den pågældende havde dog et forbud mod at indrejse i Danmark, og han blev derfor anholdt af Københavns Politi umiddelbart efter ankomsten. Han har siddet varetægtsfængslet siden. Det oplyser Københavns Politi, som vil kræve manden udvist på ny og idømt et nyt indrejseforbud i mindst seks år.

Manden er nu blevet tiltalt ved Københavns Byret for overtrædelse af udlændingelovens § 59 b, stk. 2, ved at indrejse i strid med indrejseforbuddet. Indrejseforbuddet blev tildelt den 31-årige, da han i 2017 af Retten i Roskilde blev straffet med seks måneders fængsel for brandstiftelse.

Det er gældende frem til den 1. februar 2023. Københavns Politi nedlægger i forbindelse med sagen påstand om udvisning på ny og et nyt indrejseforbud gældende i mindst seks år.

am

Læs også

Del artiklen