Togfører bortviste drenge uden billet: Så smadrede de toget, så det måtte tages ud af drift

Hærværk med en nødhammer på Lejre Station gjorde, at et tog måtte pilles ud af drift.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix

En DSB-togfører slog onsdag aften klokken 20.37 alarm og anmeldte, at en gruppe drenge, der var stået på toget i Roskilde, var blevet bortvist på Lejre station på grund af manglende billet.

I forbindelse med bortvisningen havde en fra gruppen taget en nødhammer fra toget og brugte denne til at slå mod en af togets ruder, så den fik et hul og revnede.

Men risikoen for at hele ruden ville falde ud, måtte DSB stoppe videre kørsel med toget, tømme det for passagerer og sende det til reparation.

Politiet sendte en patrulje til området for at lede efter gruppen og især den ene dreng, som er mistænkt for at have smadret ruden.

Han beskrives som: Arabisk af udseende, 15-16 år, ca. 170 cm. høj, spinkel af bygning, kort mørkt hår, iført sort jakke og blå bukser.

Politiet fandt ikke den mistænkte i hærværkssagen, men fik i øvrigt kontakt til en mor, hvis søn oplyste at have fået ødelagt et løbehjul i området af en gruppe, som måske kunne være den samme gruppe, som politiet ledte efter.

Midt- og Vestsjællands Politi hører gerne fra personer, der måtte have set gruppen i området, eller som kan give oplysninger om identiteten på den mistænkte. Ring 1-1-4.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen