42-årig døde efter brutalt overfald: Nu er to mænd dømt - men ikke for drab

To mænd på 22 og 26 år er i dag ved Retten i Aarhus idømt ubetinget fængsel for grov vold ved at have stukket en 42-årig mand med kniv, så han døde af sine kvæstelser.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Den 42-årige Mohammad Al-Zerjawi blev om morgenen den 23. juli overfaldet på en p-plads på Lenesvej i Brabrand, hvor også to andre mænd blev stukket med kniv.

Mohammad Al-Zerjawi blev stukket med en kniv i låret, og det var fatalt. Stikket ramte en hovedpulsåre, hvilket medførte, at han forblødte og afgik ved døden.

Men mens retten fandt frem til, at overfaldet på p-pladsen var et koordineret og planlagt hævntogt, fandt man det dog ikke bevist, at de dømte havde haft til hensigt at dræbe den 42-årige, og retten mente heller ikke, at de dømte kunne have påregnet, at han ville dø af stikket. Derfor blev de alene dømt for grov vold, oplyser Østjyllands Politi.

Den 22-årige blev idømt tre års fængsel og blev samtidigt idømt et forbud mod at opholde sig og færdes i Brabrand i fem år efter, han har afsonet sin straf.

Den 26-årige blev idømt halvandet års fængsel og fik et opholdsforbud, der gælder i tre år i samme område.

De to mænd blev også dømt for at have stukket to andre mænd, der var sammen med den 42-årige, ligesom de blev dømt for vold mod en tredje person og for overtrædelse af knivloven.

En 27-årig mand, der også var tiltalt i sagen, blev frikendt.

Det var blandt andet videoovervågning, dna og vidneudsagn, der efter overfaldet ledte politiet til de tre mænd.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen