30-årig mand idømt livsvarigt fængsel for skuddrab

Torsdag i Retten i Aarhus blev en 30-årig mand idømt fængsel på livstid for sidste år at have dræbt en 21-årig mand.

Artiklens øverste billede
I Retten i Aarhus blev en 30-årig mand torsdag idømt fængsel på livstid for at have dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget i det vestlige Aarhus. Foto: Claus Bonnerup

I Retten i Aarhus blev en 30-årig mand torsdag idømt fængsel på livstid for at have dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget i det vestlige Aarhus.

Det meddeler Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Drabet fandt sted den 25. september sidste år, hvor de to mænd, der i forvejen kendte hinanden fra en bandegruppering, mødtes ud for en adresse på Kappelvænget. Og her endte en uoverensstemmelse mellem de to ifølge politiet med, at den 21-årige blev skudt i maven.

Episoden skete ud for en adresse, hvor flere bekendte til de to mænd befandt sig. Efter skudepisoden blev den 21-årige mand kørt til skadestuen. Men hans liv stod altså ikke til at redde.

Ændrede vidneforklaringer

Flere vidneforklaringer ledte politiet på sporet af den 30-årige, som blev anholdt et par uger efter drabet.

I Retten i Aarhus gav flere vidner dog efterfølgende pludselig udtryk for, at de var blevet presset til at udpege den 30-årige som gerningsmanden.

En forklaring, som retten ikke købte.

»Jeg er meget tilfreds med, at retten fuldstændigt tilsidesatte forklaringen om, at vidnerne var blevet presset til at udpege gerningsmanden. Det er desværre ikke usædvanligt, at vidner pludseligt ændrer forklaring i sager i bandemiljøet,« udtaler specialanklager Dorthe Lysgaard Østjyllands Politis pressemeddelelse.

»I denne sag var der heldigvis også en del bevismateriale, der var med til at underbygge tiltalen mod den 30-årige. Blandt andet dna-materiale, teleoplysninger og overvågningsvideoer,« siger specialanklageren.

Skærpende omstændigheder

Dorthe Lysgaard kalder det for en skærpende omstændighed, at skyderiet foregik midt ude i det offentlige rum.

Og eftersom retten valgte at følge anklagemyndighedens anmodning om at tage straffelovens paragraf 81b i brug – en paragraf, der bruges i sager, hvor der er blevet brugt skydevåben på et offentligt sted – blev straffen for drabet forhøjet.

Den 30-årige blev ud over drabet dømt for at have slået den 21-åriges ven i ansigtet med drabsvåbnet samt besiddelse af hash og for at have været i besiddelse af en mobiltelefon i arresten under varetægtsfængslingen. Den 30-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen, skriver Østjyllands Politi.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen