Julemarked på Store Torv fortsætter trods tragisk hestevognsulykke

Julemarkedet på Store Torv fortsætter søndag trods lørdagens voldsomme hestevognsulykke. Det oplyser arrangørerne bag til Lokalavisen Aarhus.

Artiklens øverste billede
I respekt for den tragiske hændelse blev julemarkedet straks lukket ned lørdag eftermiddag. Arrangørerne bag “Jul på Store Torv” har dog efterfølgende meddelt, at julemarkedet vil fortsætte søndag. Foto: Øxenholt Foto

Den voldsomme hestevognsulykke, der lørdag eftermiddag fandt sted på Store Torv i Aarhus i forbindelse med et større julemarked, endte på tragisk vis med at koste en kvinde livet.

Det har Østjyllands Politi bekræftet overfor Lokalavisen Aarhus.

Der er tale om en 61-årig kvinde fra det sydlige Aarhus. Hun var kusk i hestevognen, der ved 15-tiden forulykkede mellem Store Torv og lille Torv, da hesten løb løbsk.

I respekt for den tragiske hændelse blev julemarkedet straks lukket ned lørdag eftermiddag.

Arrangørerne bag “Jul på Store Torv” har dog efterfølgende meddelt, at julemarkedet vil fortsætte søndag.

»Vi er frygteligt kede af den tragiske ulykke – og lukkede straks julemarkedet ned, da det skete. Men vi har nu i fuldstændig enighed besluttet at åbne igen søndag. Selvom vi er dybt berørte,« siger Anna Lund, direktør for Food-Aarhus og arrangør af julemarkedet på Store Torv, til Lokalavisen Aarhus.

»Den kvindelige kusk havde mange års erfaring i at køre hestevogn med passagerer og arbejdede i årevis med netop den hest, som pludselig satte i løb på torvet. Politiet har sagt til os, at dette er en ulykke, og at de undersøger, hvordan den kunne opstå. Vores tanker går til naturligvis kuskens pårørende og til den tilskadekomne,« siger Anna Lund.

Ud over kusken var der tre personer i hestevognen. En af dem, en kvinde, kom lettere til skade.

Efter den voldsomme ulykke afhørte Østjyllands Politi i mere end en time en lang række vidner, som var på stedet.

Et øjenvidne har berettet, at hestens grime og skyklapper faldt af, hvorefter hesten stejlede og satte i løb. Det fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Jes Frederiksen til Ritzau.

»Under den her manøvre vælter hestevognen og kusken falder af. Det er formentlig her, kusken får pådraget sig nogle voldsomme skader,« siger vagtchef ved Østjyllands Politi Jes Frederiksen.

Jul på Store Torv sker i samarbejde med Aarhus Cityforening og Aarhus Kommune.

Det er første gang, at julemarkedet finder sted.

Det åbnede fredag middag og løber efter planen til og med søndag den 5. december.

Læs også

Del artiklen