Omfattende skader på Læssøesgade Skole efter brand

Skaderne på skolen er omfattende, og reparationsarbejdet vil tage flere måneder, fortæller Teknisk serviceleder på skolen, Kim Lykke Grundahl.

Artiklens øverste billede
Fotos: Casper Dalhof/Kim Lykke Grundahl
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Lørdag aften omkring klokken 20.30 stod dele af Læssøesgade Skole i Aarhus C i flammer. Efterspillet de sidste par dage har vist, at skaderne er voldsomme og kræver massevis af reparationstimer.

Foto: Kim Lykke Grundahl

Det var fyrværkeri, der blev kastet ind ad en smadret rude, som har forsaget skaderne. Formentlig af to personer, der er set løbe fra stedet, da tyverialarmen gik i gang:

»Det er meget slemt. Det var sandsynligvis et bomberør, du ved, de der lange rør, der skyder farver op i luften,« forklarer Kim Lykke Grundahl, der er Teknisk serviceleder på skolen.

Smeltet plastik fra loftet falder ned på et af arbejdsbordene i lokalet. Foto: Kim Lykke Grundahl

Lokalavisen Aarhus har snakket med Østjyllands Politi, der i skrivende stund ikke har yderligere oplysninger i forhold til de to mulige gerningsmænd og efterforskningsarbejdet.

Foto: Kim Lykke Grundahl

Mens de fleste andre har siddet hjemme i julestuen, har Teknisk serviceleder, Kim Lykke Grundahl, brugt mange af de sidste par dages timer i det ødelagte lokale, og det er der god grund til:

»Jeg er den lokale bygningskyndige, så jeg kender jo alle kringelkroge af den her 100 år gamle bygning. Så da alarmcentralen ringede til mig, måtte jeg tage mit juletøj af og arbejdstøjet på.«

»Døren bag lampen, der er det faktisk kun det øverste der er sod på. Alle røggasserne er deroppe og de er ca. 1000 grader varme. Så det er loftet der er smeltet ned over lampen,« fortæller Kim Lykke Grundahl til Lokalavisen Aarhus. Foto: Kim Lykke Grundahl

Han har siden branden brød ud arbejdet sammen med indsatslederen på stedet.

’Det kan lugtes i hele huset’

Det mulige bomberør blev kastet ind i Håndværk- og designlokalet - det, der i gamle dage blev kaldet sløjdlokalet.

Foto: Kim Lykke Grundahl

»Det er et sammenfald af meget uheldige omstændigheder. Havde de kastet røret ind i den anden del af lokalet, var der formentlig ikke sket så meget,« fortæller Kim Lykke Grundahl og fortsætter:

»Et skadeservicefirma kommer i morgen. Alle lokaler skal gøres rene fra gulv til loft. Lige nu står der blæsere, der forsøger at få luften væk. Det kan lugtes i hele huset.«

Foto: Kim Lykke Grundahl

Ifølge servicelederen er der også skåret hul i taget for at få efterslukket.

»Det bliver bestemt ikke billigt det her. Det er rimelig omfattende. Ventilationsrør, el-installationer, alle maskinerne i lokalet, alt er brændt.«

Kim Lykke Grundahl fortæller, at ventilationen i lokalet er lokalt, hvilket er heldigt, da det derfor ikke er spredt gennem ventilationssystemet i den store skole.

Foto: Kim Lykke Grundahl

Skolens leder, Louise Schmidt, regner med, at skolen er fuldt funktionel igen, når elevernes juleferie i ovre 4. januar.

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med folk, der har set eller hørt noget i området ved skolen omkring klokken 20.30 lørdag aften.

Politiet kan kontaktes på 114.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.