Finder 25 motérgranater ved søbred

Fredag skal mellem 20 og 25 mortérgranater bortsprænges efter et bemærkelsesværdigt fund ved bredden til Møllesø i Eskilstrup på Falster.

Artiklens øverste billede
Det var en forbipasserende i Eskilstrup på Falster, der på sin gåtur forbi Møllesø fik sig lidt af en dramatisk overraskelse. Arkivfoto.

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Det var en forbipasserende i Eskilstrup på Falster, der på sin gåtur forbi Møllesø fik sig lidt af en dramatisk overraskelse. For på søbredden fandt personen mellem 20 og 25 mortérgranater. Og straks derefter blev Sydsjællands Og Lolland-Falsters Politi kontaktet.

»Vi sender en patrulje derud klokken 17.20, og vi kan rigtigt nok konstatere, at der ligger en masse granater, der ligner mortérgranater ved søen. Derfor kontakter vi forsvaret, som er eksperter på området,« siger vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Joy Haensel til TV 2 Øst.

Ifølge politiet er der formentlig tale om en magnet-fisker, der altså har gjort det bemærkelsesværdige fund i Møllesø og efterfølgende ladet dem ligge ved søbredden.

Hjemmeværnet bevogtede ifølge TV 2 Øst søen med to mand fredag morgen, indtil Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste (EOD) ankom klokken 8.30.

Til Lokalavisen fortæller vagtchef Lars Westerweel ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Forsvaret har valgt at bortsprænge mortérgranaterne på stedet.

»Det er forsvaret, der har overtaget sagen. Og det er dem, der står for bortsprængningen af den slags ting. De er i øjeblikket til stede ved Møllesø, men hvad der nærmere foregår, kan jeg ikke fortæller nærmere om. Mortérgranaterne bliver dog bortsprængt på stedet,« fortæller Lars Westerweel.

Det er ikke første gang, at beboerne i området nær Møllesø i Eskilstrup er vidne til den slags opsigtsvækkende fund. I august sidste år blev der nemlig også fundet 15 granater ved selvsamme sø, skriver TV 2 Øst.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen