Dræbte sin ven: Troede han affyrede sit våben mod et krondyr

En 57-årig mand er søndag morgen afgået ved døden efter at være blevet ramt af et skud under en jagt med en nær bekendt. De pårørende er underrettet.

Artiklens øverste billede
Den 65-årige er blevet sigtet for uagtsomt manddrab,Arkivfoto: Adobe Stock.

Opdateret 10/1, kl. 10.08: Der er ifølge politiet tale om skud mod et formodet anskudt krondyr - ikke rådyr.

Det taler Danmark om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

En 57-mand fra Viborg-området er afgået ved døden, efter at han søndag morgen blev ramt af et skud under en jagt nær Sangildvej i Karup. På jagten deltog den 57-årige og en nær bekendt i form af en 65-årig medjæger. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De foreløbige undersøgelser viser, at den 65-årige under jagten afgav skud over en afstand på omkring 100 meter mod det, han troede var et anskudt krondyr. Det viste sig i stedet at være den 57-årige mand, som blev ramt.

Politiet modtog anmeldelsen om episoden kl. 08.11 og har indledningsvist sigtet den 65-årige for uagtsomt manddrab, mens flere sigtelser kan blive tilføjet efter afhøring samt nærmere undersøgelser af episoden og gerningsstedet.

Den 57-årige blev af en ambulancelæge erklæret død kl. 09.00.

De pårørende er blevet underrettet, og sagen vil blive efterforsket hos lokalpolitiet i Silkeborg. Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at man pt. ikke har yderligere kommentarer.

am

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen