Partileder Sikandar Siddique rasede over racisme og etnisk profilering: Nu reagerer politiet

Bornholms Politi skriver i en pressemeddelelse, at betjentene slet ikke henvendte sig til Sikandar Siddique.

Artiklens øverste billede
Screengrab fra Sikandar Siddiques video.

Bølgerne gik højt - først på gaden i Allinge, hvor der er Folkemøde, og efterfølgende på de sociale medier - da Sikandar Siddique fredag offentliggjorde en video på sin Twitter-profil.

En video, hvor betjente fra Bornholms ifølge partilederen fra Frie Grønne udøvede racisme og etnisk profilering ved at stoppe ham og hans følge og bede dem om at identificere sig.

Da politiet henvendte sig til gruppen, havde man netop håndteret en episode, hvor en række aktivister havde fået afbrudt DR-programmet Debatten.

På baggrund af tweetet, der vakte en del opstandelse, indledte Bornholms Politi en undersøgelse, og nu har kredsen valgt at sende en pressemeddelelse ud.

I den fastslår Bornholms Politi, at det er en stor opgave at sørge for sikkerhed, orden og tryghed for de mange tusinde gæster til Folkemødet i disse dage.

Ifølge Bornholms Politi rettede en borger kort tid efter aktivist-episoden henvendelse til politiet på stedet og gav udtryk for en bekymring, som var relateret til to personer, der blev udpeget af borgeren, fortæller chefpolitiinspektør Jacob Ipsen.

»Vi lytter, undersøger og vurderer hele tiden. Vi har antennerne ude. Det skal vi have for at løse vores opgave, som er at sikre tryghed og sikkerhed. Vores opgaveløsning indebærer blandt andet, at vi tager kontakt til personer og beder dem oplyse, hvem de er, hvis vi politifagligt skønner, at det er relevant for opgaven,« forklarer han.

Politiet rettede på baggrund af borgerens oplysninger henvendelse til de to personer, der var i selskab med Sikandar Siddique, og bad dem om at identificere sig, hvilket de gjorde.

»Politiet har således ikke henvendt sig til Sikandar Siddique og har ikke har registreret hans personnummer eller fødedato, idet han ikke var relevant i relation til henvendelsen fra borgeren,« slutter politiet pressemeddelelsen.

Dermed er politiets påstand, at Sikandar Siddique taler usandt - lyver - når han i videoen påstår, at han er blevet stoppet og bedt om at identificere sig.

»Jeg har lige været oppe at diskutere med partilederne, og så bliver jeg Gud fandeme stoppet af politiet og bedt om at give mit navn. Det her er fuldstændigt sindssygt,« siger partilederen i videoen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

ddp

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.