BUPL-formand Henning Pedersen blev mødt med en byge af spørgsmål fra pressen efter at resultatet af pædagogernes afstemning blev afsløret i dag. (Jens Dresling/Polfoto).

BUPL-formand Henning Pedersen blev mødt med en byge af spørgsmål fra pressen efter at resultatet af pædagogernes afstemning blev afsløret i dag. (Jens Dresling/Polfoto).

Forældrene hårdere strejkeramt denne gang

Kun en lille andel af forældrene skal regne med at få tilbud om børnepasning under strejken.

De har været ramt af strejke én gang, men nu bliver det noget værre. Forældre til 140.000 børn i vuggestuer og børnehaver i 15 strejkeramte kommuner må selv sørge for børnepasningen fra på mandag, efter at 61 procent af pædagogerne i BUPL tirsdag stemte nej til mæglingsforslaget og dermed udløste strejke.

- Denne konflikt vil ramme hårdere, end når det var pædagogmedhjælperne, der strejkede. Det bliver derfor en meget lille andel af forældre til børn, der har får pasning i dag, som kan få et tilbud om pasning under strejken, siger personalechef for Børn- og Unge i den strejkeramte Århus Kommune, Lars Riise, til Ritzau.

Han forklarer, at loven forhindrer institutionerne i at lade nogle af børnene blive passet, når pædagogerne strejker, og der kun er pædagogmedhjælpere tilbage på arbejde. Med undtagelse af Københavns Kommune var det kun medhjælperne, der strejkede under FOA's konflikt.

Århus Kommune vurderer eksempelvis, at maksimalt 30 ud af cirka 330 vuggestuer og børnehaver vil kunne fortsætte med stærkt begrænset børnepasning under strejken - resten vil lukke.

Frederiksberg, Høje Taastrup, Rudersdal, Guldborgsund, Odense, Esbjerg, Horsens, Holstebro, Hjørring, Bornholm, Gladsaxe, Egedal, Kalundborg, Kolding og Århus Kommune bliver ramt af strejken fra på mandag.
/ritzau/

Publiceret 13 May 2008 14:50