Puthimari floden har brudt fire diger i weekenden, og oversvømmet mindst 50 landsbyer.
(AP Photo/ Anupam Nath)

Puthimari floden har brudt fire diger i weekenden, og oversvømmet mindst 50 landsbyer. (AP Photo/ Anupam Nath)

Mindst 90 dræbt i voldsomme oversvømmelser

Oversvømmelser hærger det østlige Indien og tvinger millioner af mennesker fra hus og hjem. Myndighederne anklages for ikke at have grebet ind i tide.

Samtidig med at amerikanerne venter i frygt på at orkanen Gustav skal ramme fastlandet senere i dag, har store oversvømmelser sendt omkring tre millioner menesker på flugt i Indien.
Nogle landsbyboere har levet på taget af deres hus i flere dage, mens andre spiser planter og blade i desperation for at overleve.
Oversvømmelserne i den fattige Bihar-regionen i den østlige del af Indien er ifølge myndighederne de værste i 50 år, og mindst tre millioner mennesker er blevet tvunget væk fra deres hjem, mens en kvart million huse er ødelagt.

Indtil videre er der rapporter om mindst 90 omkomne, men aktivister og lokale medier siger, at dødstallet er mange gange højere.

Situationen blandt ofrene for de voldsomme oversvømmelser bliver mere desperat dag for dag.

"Vi har ikke mere mad tilbage, og min familie og jeg tygger planter og blade for at overleve", siger Mohan Sharma fra Supaul-distriktet.

Hjælpeorganisationer anklager myndighederne for ikke at have gjort nok for at foregribe katastrofen og sætte gang i redningsaktioner i en region, der hvert år rammes af oversvømmelser i forbindelse med monsunregnen.

/ritzau/Reuters

Publiceret 01 September 2008 08:56