Christoffer Reinhardt.

Christoffer Reinhardt.

DEBAT:

Hvorfor må jeg ikke dø?

Så kom Kristendemokraterne på banen. I en reaktion på den konservative udmelding om, at vi støtter aktiv dødshjælp skriver kristendemokraternes kandidat til regionsrådet, Stig Grenov, at "et samfund med aktiv dødshjælp ender med at give mennesker værdi efter, hvor meget de kan bidrage til samfundet".
Jeg forstår simpelthen ikke hvad det er Grenov prøver at sige. Siden hvornår har aktiv dødshjælp fået noget at gøre med samfundsøkonomi?

Jeg er stor tilhænger af aktiv dødshjælp. Selvfølgelig skal vi aldrig kunne tvinge sundhedspersonale til at medvirke til aktiv dødshjælp. Men hvis en borger vitterligt ønsker at dø, og der er personale i vores sundhedsvæsen, der gerne vil hjælpe vores borger med at indfri dette ønske, synes jeg, at det er at foretrække. Lad os dog give de relativt få borgere med et ønske om at dø en mulighed for en værdig afslutning på dette liv i stedet for at de bliver nødt til at rejse til udlandet.

Bare rolig, jeg er ikke på vej væk, men hvis den dag, hvor jeg ikke længere skulle ønske at leve, skulle komme, er der er ingen politiker, heller ikke Stig Grenov, der skal tvinge mig til det. Det er mit liv, det må helt og alene være min egen personlige beslutning, om jeg vil lade det ophøre.

Publiceret 22 October 2009 11:08