Christoffer Reinhardt.

Christoffer Reinhardt.

DEBAT:

Forebyggelse er vejen frem

Sundhed er i dag et højt prioriteret område, men desværre er debatten om sundhed meget ensidig.  Sundhedspolitik har i mange år været fokuseret på behandlingsgaranti, sundhedspersonale, ventelister og frit valg – altså behandlingsdelen – og meget lidt på forebyggelse. Det har simpelthen ikke været populært at forbygge, men det vil jeg gerne være med til at ændre, hvis jeg bliver valgt i Region Hovedstaden.

Hver gang der bliver brugt en skattekrone på forebyggelse, bliver der brugt 1.000 kr. på behandling eller kompensation. Det er ikke godt nok, for vi må sætte ind nu, hvis vi skal bremse den foruroligende stigning i velfærdsrelaterede sygdomme, som desværre er i fuld gang. Livsstilssygdomme er nutidens største dræber, og den slags sygdomme kan vi kun komme til livs, med en holdningsændring.
taten kan via undervisning og oplysning gøre meget for at ændre holdninger, men den afgørende indsats, den skal ligges i familierne. Børn skal lære at det sunde valg kan være det sjove, det spændende – og det lækre. Her spiller forældrene en afgørende rolle. Sund kost, motion og bevægelse skal indgå som en naturlig del af livet – og må aldrig blive en sur pligt.

Publiceret 29 October 2009 09:18