Karsten Skawbo-Jensen.

Karsten Skawbo-Jensen.

DEBAT:

Hårdtslående gør det ikke alene

Vibeke Storm Rasmussen lanceres som hårdtslående regionsformand. "Nogen skal slå i bordet" er det slogan, som ses på hendes valgplakater. Men hendes slogan udtrykker netop en af hendes svagheder: Hun dyrker konfrontationen i stedet for dialogen, og hun bruger kræfterne på at skabe skræmmebilleder i stedet for at passe sin vigtigste opgave, nemlig at forbedre regionens sygehuse.

Da regeringen for nylig bevilgede 200 mio. kr. ekstra til enestuer for patienter i psykiatrien, gav det kun brok fra Storm Rasmussen. Og da regeringen erklærede sig parat til at pumpe milliarder ud til f.eks. et nyt sygehus ved Hillerød, kom der straks helt ubegrundede skræmmebilleder fra hende om, at dette vil medføre lukninger af andre sygehuse i regionen.

Storm Rasmussen har også på samvittigheden, at hun i alt for mange år har set gennem fingre med, at rengøringen ikke var i orden på vores sygehuse. Først da en undersøgelse viste de kritisable tilstande, tog hun sig sammen og fik iværksat en plan for bedre hygiejne. Desuden huskes hendes pletskud i form af en omorganisering af ambulancetjenesten, der en del steder har betydet, at ambulancen er fremme senere end før.

Nej, der er ikke brug for at slå i bordet. Der er brug for at få en ny regionsformand, der kan give borgerne i Region Hovedstaden det, de fortjener: Bedre sygehuse. Nu!

Publiceret 30 October 2009 09:46