Voksende optimisme i små og mellemstore virksomheder

Danmarks små og mellemstore virksomheder er fortsat voldsomt hæmmet af krisen, men Håndværksrådets nye konjunkturundersøgelse viser spæde forårstegn.

Af
Søren Dam

SMV'erne tør investere igen, og færre vil fyre medarbejdere, viser undersøgelsen. Det varsler bedre tider, siger Håndværksrådets cheføkonom Jacob Thiel.
-Det er for tidligt at afblæse krisen, men det er værd at bemærke, at virksomhedernes ordrebøger vokser, og at investeringslysten stiger. Tendensen er spinkel, men den er der, siger Jacob Thiel.
Håndværksrådets konjunkturundersøgelse er foretaget blandt et bredt udsnit af rådets 20.000 medlemsvirksomheder og indeholder svar fra så forskellige håndværksfag som frisører, bagere, automekanikere, byggevirksomheder m.fl. 735 virksomheder har deltaget i undersøgelsen.

SMV'er vil fyre færre medarbejdere

De små og mellemstore virksomheder har siden krisens begyndelse fyret i tusindevis af medarbejdere som en reaktion på dalende ordremængder og en voldsomt strammet kreditsituation. Men nu tyder svarene fra Håndværksrådets medlemsvirksomheder på, at der er væsentligt færre fyringer i vente.
-Beskæftigelsessituationen i små og mellemstore virksomheder ser ud at blive bedre, men når det er sagt, må vi stadig betegne den som langt fra normal - desværre,? siger cheføkonom Jacob Thiel, der understreger krisens hårdhed. ?De mindre virksomheder er fortsat sårbare overfor uventede stød. Og en del af dem kan ikke endnu ikke mærke en bedring af efterspørgselssituationen.

Publiceret 11 May 2011 14:00