Aktieløn som en del af aflønningen er næsten halveret på blot to år...

Aktieløn som en del af aflønningen er næsten halveret på blot to år...

Færre ledere får aktieløn

Aktieløn som en del af aflønningen er dalet voldsomt i popularitet blandt lederne i Danmark og er næsten halveret på blot to år, viser den nye lønstatistik fra Lederne. Mens andelen af ledere med forskellige former for aktieaflønning var på 8,7 procent i 2008, er andelen i 2010 kun 4,7 procent.
- Det er en helt naturlig følge af krisen, at vi nu ser et fald i aktieaflønning. Det er forbundet med en betydelig risiko at have en del af sin løn som aktier, så når konjunkturerne er opadgående er det klart, at der er større interesse for det. Derfor anbefaler vi ledere, at aktieaflønningen højst udgør 20 procent af lønnen, for der skal også være råd til at leve, selvom konjunkturerne er nedadgående, siger Svend Askær, formand for Lederne.
Det er typisk de højestlønnede ledere, der har aktieaflønning som en del af den samlede lønpakke. For ledere med en månedsindkomst på over 100.000 kroner får 24 procent en del af lønnen via aktier, mens det kun drejer sig om tre procent af de ledere, der tjener mindre end 40.000 kroner om måneden.

Publiceret 15 May 2011 09:00