"Det er rigtig gode nyheder, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen fortsætter med at stige....."

Installationsbranchen har ansat 10 procent flere lærlinge i årets første kvartal

Af
Søren Dam

Det går fortsat fremad med antallet af indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen. De seneste tal viser, at der i de første tre måneder af 2011 har været en stigning på ti procent sammenlignet med tilsvarende måneder i 2010.
Således er der allerede indgået 377 uddannelsesaftaler i elbranchen i de første måneder af 2011, mens der er indgået 163 uddannelsesaftaler i vvs-branchen.
Dermed fortsætter den positive tendens fra 2010, hvor tidligere års nedgang i antallet af uddannelsesaftaler blev vendt til en stigning. I 2010 steg antallet af uddannelsesaftaler samlet set med næsten 20 procent i både el- og vvs-branchen til henholdsvis 1.200 og 618 aftaler.
– Det er rigtig gode nyheder, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen fortsætter med at stige. Både for de unge, der gerne vil have en uddannelse inden for et af de to fag, for samfundet, der har brug for højtuddannet arbejdskraft, og for virksomhederne, der får brug for flere kvalificerede medarbejdere om blot ganske få år, siger underdirektør i TEKNIQ Installatørernes Organisation Tina Voldby og fortsætter:
– Det stigende antal uddannelsesaftaler er udtryk for, at virksomhederne i installationsbranchen igen begynder at se optimistisk på fremtiden og derfor har overskud til at tage flere lærlinge ind.
Selv om den positive tendens fortsætter i 2011, er der dog et stykke vej til rekordniveauet i 2007, hvor vvs-branchen indgik 853 aftaler, og elbranchen indgik 2.054 aftaler.

Publiceret 20 May 2011 10:00