Allerede nu ruller de første el-biler ud af opladerne ved TDC's hovedsæde i København ....

Allerede nu ruller de første el-biler ud af opladerne ved TDC's hovedsæde i København ....

TDC vil satse på el-biler

Hvert år tilbagelægger TDC's samlede vognpark op imod 40 millioner km. Det kræver nemlig stor mobilitet, at vedligeholde og udvikle Danmarks digitale infrastruktur. Derfor forsøger Danmarks største teleselskab sig nu med miljøvenlige el-biler.
Med en vognpark på over 2.300 biler og et årligt brændstofbudget på ca. 32 mio. kroner ser TDC et enormt potentiale i at skifte til el-biler. Allerede i denne uge ruller de første el-biler ud af opladerne ved TDC's hovedsæde i København.
-TDC's overgang til el-biler starter som et pilotprojekt, hvor TDC'ere, der fx skal til møde ude i byen, kan tage en el-bil i stedet for en taxa. Men på længere sigt er det TDC's erklærede mål at, hele vognparken erstattes af el-biler i det omfang, teknologien tillader det, fortæller Jess Ibsen, der som koncern teknologidirektør er øverste ansvarlig for TDC's vognpark.
Så snart TDC har tilstrækkeligt med erfaringer fra pilotprojektet, er det allerede planlagt at udskifte TDC's knap 500 personbiler med el-biler. Og i takt med at det bliver teknologisk muligt, og rækkevidden af den enkelte bil bliver længere, vil også de godt og vel 1.800 velkendte TDC-varevogne blive udskiftet med de mere miljøvenlige el-biler.
TDC har en af Danmarks største vognparker. Derfor har vi behov for at få tidlige erfaringer med el-biler, fortæller Jess Ibsen.
Når forsøget i første omgang ikke omfatter TDC's mange varevogne, skyldes det primært, at der endnu ikke findes egnede modeller, der kører på el. Især i landområder med langt mellem ladestationer er den store udfordring, at el-bilernes rækkevidde stadig er forholdsvis begrænset.
Men allerede i løbet af få år regner vi med at kunne udskifte en lang række af de varevogne, der primært kører i byerne, enten med rene el-biler eller med hybrid-biler, der kan skifte mellem elektricitet og traditionelt brændstof, slutter Jess Ibsen.

Publiceret 23 May 2011 10:00