Meta Fuglsang, Bodil Kornbek, Brigitte Klintskov Jerkel og Liselott Blixtt har talegaverne i orden, så det politiske møde i HK med de fire kantede kvinder blev ret livligt. Foto: Carsten Nørholt.

Meta Fuglsang, Bodil Kornbek, Brigitte Klintskov Jerkel og Liselott Blixtt har talegaverne i orden, så det politiske møde i HK med de fire kantede kvinder blev ret livligt. Foto: Carsten Nørholt.

Sjælland svigtes af Christiansborg

Fire kvinder med kant slap argumenterne løs

Sjælland bliver svigtet af Christiansborg. Vidensarbejdspladser centraliseres og samles i København. Seneste eksempel er Forskningsstationen på Lindholm. Tidligere har Forsøgsstationen i Flakkebjerg ved Slagelse lidt samme skæbne. Sjælland er sammen med Lolland og Falster på vej ned i den rådne banan.
-Så vi kan lige så godt sælge Lolland-Falster og det meste af Sydsjælland til tyskerne, sagde MF Liselott Blixt, DF, ironisk, på et politisk møde i Roskilde hos HK Sjælland.
Hendes holdning stødte ikke på modstand hos de tre andre folketingskandidater. MF Meta Fuglsang, SF, Bodil Kornbek, A, og Brigitte Klintskov Jerkel, C.
Enigheden var udtalt mellem de fire om det politiske svigt af Region Sjælland med hensyn til muligheder for udvikling og arbejdspladser.
Enighed var der også om behovet for at skabe bedre muligheder for uddannelse og kompetenceløft, og at det offentlige må gå forrest, når det gælder uddannelsespladser til de unge.
Uenigheden
Enigheden ophørte, da debatten drejede ind på, hvordan vi skal finansiere fremtidens velfærdssamfund. Heller ikke udviklingen af fattigdom i Danmark de seneste 10 år var et emne, der kunne opnåes enighed om.
Her viste de fire kvindelige politikere, der markedsfører sig som fire kvinder med kant, at de har talegaverne i orden. Det blev med mellemrum et meget livligt politisk møde, hvor argumenterne blev streget op til den kommende valgkamp. Men også en debat, der langt henad vejen fortalte, at de er enige om de langsigtede politiske mål om en velfungerende velfærdsstat men uenige om, hvordan vi skal nå det.
Hvor Dansk Folkeparti og Konservative vil spare sig til velfærd, vil SF og Socialdemokraterne arbejde sig til velfærd. Hvilken vej de fremmødte HK?ere vælger vides ikke, men deres beslutningsgrundlag er blevet lidt bedre efter aftenens møde.

Publiceret 27 May 2011 15:00