En drøm skal realiseres eller glemmes

Sådan tænkte Jesper Jensen før han tilbage i 2004 besluttede sig for at bygge og producere en dansk superbil. Resultatet blev Zenvo ST1, som snart er ude hos de første kunder

Af
Martin van Dijk

De tørre tal taler deres tydelige sprog. En topfart på 375 kilometer i timen, 0-100 km/t køres på tre sekunder, og motoren yder hele 1104 hestekræfter. Det er med andre ord ikke en helt almindelig bil, der her er tale om, og det er nok heller ikke en god ide at foreslå chefen, at det skal være den næste firmabil, da prisen uden moms og afgifter er 750.000 euro, og så er der vel og mærke tale om en helt skrabet udgave. Det er den 100 procent dansk produceret superbil Zenvo ST1, der er tale om, og bag det imponerende bilprojekt står Jesper Jensen, der til dagligt er bosat i Køge, samt Troels Vollertsen, og de to har fået bildesigner Christian Brandt til at designe vidunderet.

En lang proces

Bilen blev første gang vist frem under Le Mans i 2009, og den blev fantastisk modtaget. Der er da også solgt en del af Zenvo ST1, og køberne kommer især fra Asien, Rusland og Mellemøsten, mens folkene bag Zenvo netop har været på en tre ugers promoveringstur i USA, så der kan også forventes fremtidige kunder fra Staterne. De første biler er dog endnu ikke kommet ud til deres ejere, da det er en møjsommelig proces at udvikle og bygge en bil.

-Der er i øjeblikket kun den ene bil, som vi viste frem i 2009, for det er en meget langsommelig proces at få færdigbygget og godkendt en bil. Især godkendelsesprocessen er et kæmpe arbejde, og vi har undervejs fået ekstern hjælp til denne del, da det simpelthen ikke har været muligt for os selv. Vi producerer heller ikke biler på forhånd, da det hele er håndbygget, og kunden næsten altid har specielle ønsker, siger Jesper Jensen.

Hjerte og benzin

Det er da også langt mere end et fuldtidsarbejde for de seks til 10 mand, der arbejder på bilen i det daglige, og for Jesper Jensen og Troels Vollertsen, der sammen stiftede Zenvo Automotive tilbage i 2004 er det en drøm at bygge og producere en dansk superbil.
-I 2004 startede vi researchen og udviklingen af den første prototype, med det ene formål at producere en unik og håndlavede superbil. Det gik godt fra starten, og i takt med det, så opgraderede vi også hele tiden vores forventninger, så vi i dag står med en helt unik og eksklusiv superbil, som kun er de få forondt, siger Jesper Jensen, der dog heller ikke lægger skjul på, at det har været en lang og hård proces.

-Det er mere end et fuldtidsarbejde at udvikle en bil, men vi havde begge et hjerte, der banker for benzin, og en drøm om at bygge en superbil, og jeg har det sådan, at når man har drømme, så skal de forsøges realiseret eller glemmes, siger han, og med den håndbyggede Zenvo ST1, som efter en lang test og godkendelsesperiode snart er ude hos de første kunder, så må man sige, at drømmen om en dansk superbil blev mere end realiseret.

Publiceret 10 December 2011 07:00