Ledelse uden stress.

Ledelse uden stress.

BOG:

Ledelse uden stress

“Ledelse uden stress” er blevet genudgivet som e-bog. Bogen giver konkrete råd om at beskytte det moderne arbejdslivs mest hårdtarbejdende, kreative og selvstændige medarbejdertyper mod stress.

- Selvom vi er blevet klogere på stress, har vi stadig ikke løst problemet. I takt med, at flere og flere medarbejdere oplever det grænseløse arbejde, hvor arbejdstid og fritid flyder ud, og hvor det døgnet rundt er muligt at arbejde lidt mere og tjekke sin mail, har lederne en stor udfordring med at forebygge stress. Det grænseløse arbejde har mange store fordele og kan gøre medarbejdere og ledere engagerede, men også over-engagerede, så de ikke kan mærke faresignalerne, siger forfatteren Lis Lyngbjerg Steffensen om genudgivelsen af bogen.

"Det er en fremragende bog, og man sidder tilbage med denne klare konklusion - som så ofte før: Der bør gøres noget. Jeg bør selv gøre noget." Sådan skrev Professor Steen Hildebrandt i sin anmeldelse i Dagbladet Børsen, og senere valgte han bogen som en af de bedste ledelsesbøger i 2002.

For 10 år siden vakte bogen opsigt hos danske ledere. Interessen var lynhurtigt kæmpestor, for her var endelig en bog skrevet til ledere og med konkrete værktøjer mod stress. Stress var ikke nyt, men det var nyt, at det kunne være skyld i invaliderende sygdomme eller sågar arbejdsbetinget dødsfald.
- Nogle mente, at bogens cases var alt for ekstreme, for kunne stress virkelig ødelægge hjernen i så høj grad, at man kunne få varige men? Hvor det for 10 år siden virkede nærmest utroligt, så har langt de fleste sikkert i dag en eller flere i deres omgangskreds, som har været livstruende ramt af stress. Derfor er der stadig et stort behov for bogen, som hjælper de mange ledere, der vil forebygge stress, siger Lis Lyngbjerg Steffensen.

Stressværktøj for ledere anno 2012

Bogen er et godt værktøj for de ledere, som vil forebygge stress hos især kreative medarbejdere og vidensmedarbejdere, der har svært ved at skelne mellem engagement og overengagement. Det gælder også for ledere, der vil vide, hvad de bedst kan gøre i en situation, hvor en medarbejder må langtidssygemelde sig på grund af stress eller udbrændthed.

Forfatter Lis Lyngbjerg Steffensen.

Forfatter Lis Lyngbjerg Steffensen.

Bogens indhold

Ledelse uden stress giver erfaringer videre fra Danmark og Sverige, blandt andet fra Stressmottagningen på Karolinska Institutet i Stockholm og præsenterer Kraft Foods gennemgribende stresshåndteringsprogram, som virksomheden har sat i værk for at forebygge stress i hele organisationen. Bogen giver konkrete råd om at håndtere og beskytte det moderne arbejdslivs mest hårdtarbejdende, kreative og selvstændige medarbejdertyper. E-bog-udgaven er tilføjet en lang række aktuelle links til mere viden om stress.
E-bogen købes hos førende netboghandlere.

Publiceret 06 October 2012 07:00