Det er ikke til at se det, men den 26. januar fyldte advokat Allan Ohms 60 år.

Det er ikke til at se det, men den 26. januar fyldte advokat Allan Ohms 60 år.

Advokat med stort lokalt engagement runder 60 år

Allan Ohms fra Forum Advokater i Roskilde fyldte 60 år den 26. januar, men at han skulle nærme sig pensionen er der langt fra tale om.

Af
Af Rebekka Knudsen

Allan Ohms har altid haft en drøm om at blive advokat og efter tre år som advokatfuldmægtig kunne han i 1982 kalde sig advokat med møderet for landsretten.

I 1985 kombinerede han det med at blive selvstændig da han startede Forum Advokater i Roskilde. Og dermed tog han fat på ambitionen om at skabe en arbejdsplads hvor medarbejderne bliver beriget med energi i løbet af arbejdsdagen frem for at opbruge ressourcerne og gå trætte hjem.

- Målet er at man får mere energi af at gå på arbejde, men det er ikke lykkedes endnu, fortæller fødselaren.
- Men jeg tror vi bevæger os i den rigtige retning.

Løsninger frem for konflikter

Noget andet der kendetegner Allan Ohms er hans store ambition om at finde løsninger frem for at optrappe konflikter. Derfor blev han mediator og har blandt andet været med til at løse konflikter i både bestyrelser og skilsmisser – konflikter som uden en mediator meget nemt kunne være endt i en retssag.

- Folk tror desværre fejlagtigt at man altid får retfærdighed i en retssal, det gør man ikke. Man får en afgørelse, fortæller Allan Ohms.
- Det bedste for alle parter er tit at man mødes og finder en løsning som alle bliver glade for, og det kan man sjældent uden der er en mediator til stede, uddyber han.

Prioriteringer

Ud over et arbejde som kræver langt mere end 37 timer om ugen er han også aktiv i lokalsamfundet ligesom han afser tid til familie og motion.
Han er gift med Susanne og har tre børn, Frida, Julie og Rasmus.

- Det kræver at man prioriterer sin tid, jeg ser for eksempel aldrig fjernsyn, til gengæld bruger jeg meget tid på nettet, og jeg har min egen blog, fortæller Allan Ohms, som ikke har planer om at gå på pension foreløbigt.

- Jeg har ikke nået mine mål endnu, og jeg har stadig en ambition om at det skal lykkes, at vi i Forum Advokater får skabt et miljø hvor betingelserne er til stede for at medarbejderne får mere energi af at gå på arbejde.

Publiceret 01 February 2013 07:00