Fra det japanske møde med Faxe kommunes hjemmepleje.

Fra det japanske møde med Faxe kommunes hjemmepleje.

Faxe Kommune leverer inspiration til Japan

Sundhedsministeriet i Japan vil indføre Faxe Kommunes model for ældrepleje

FAXE: Faxe Kommunes hjemmepleje fik fredag den 18. oktober 2013 for anden gang besøg fra Japan. Denne gang af en delegation fra Japans Sundhedsministerium.
Delegationen bestod af professor Yasuyuki Shirakawa, projektleder Shinichi Ohgami samt forskeren Yoko Matsuoka, som i september var på det første besøg i Faxe Kommune. Et besøg, der nu har inspireret det japanske sundhedsministerium til at se mod Faxe Kommune.
Delegationen fik ved fredagens møde mere at vide om kommunens rehabiliteringsindsats. Herunder særligt om hvordan forskellige faggruppers kompetencer kan bringes i spil og koordineres omkring den enkelte borgers forløb.
Centerchef Tina Norking fortalte om Faxe Kommunes forebyggende indsatser, forebyggelse af genindlæggelser, specialiserede aflastningspladser m.m. Herudover bød programmet desuden på et besøg i kommunens hjemmepleje, på det nye sundhedscenter, og i de nye plejeboliger på Tycho Brahes Vej i Haslev. Delegationen havde specifikt ønsket at se kommunens nyeste og mest moderne plejecenter.
Centerchef Tina Norking fortæller, at hun er utrolig glad og stolt over at være inspirator for velfærdssystemet i Japan:
- Det er en ære at kunne fortælle om medarbejdernes store indsats i deres daglige arbejde og ikke mindst i forhold til vores arbejde med rehabilitering.
pm

Publiceret 01 November 2013 08:45