Flemming Christensen (K).

Flemming Christensen (K).

Misforståelser om Køge Kyst-projekt

- Hvem TK Development sælger eller lejer ud til, er ikke Køge Kysts problem eller risiko. Heller ikke kommunens, siger Flemming Christensen om misforståelserne omkring Køge Kyst.

Af
Martin Rasmussen

KØGE KYST: Kommunalvalget nærmer sig, og det betyder blandt andet, at der er masser af chancer for at møde de lokale kandidater ved valgmøder rundt omkring i kommunen i disse uger. Ved valgmøderne er Køge Kyst-projektet med sit store omfang og vidtrækkende perspektiver et yndet emne, som giver anledning til debat.
Desværre er det også et område, som er præget af nogle grundlæggende misforståelser - blandt andet omkring risikoen for Køge Kommune i projektet - fortæller den konservative borgmesterkandidat Flemming Christensen, der er varm fortaler for Køge Kyst.
- Det er et af de centrale emner ved valgmøderne, og der er en bred interesse omkring det. Men jeg kan fornemme på valgmøderne, at der også er en del forvirring og misforståelser omkring Køge Kyst, siger han om indtrykket fra flere valgmøder.
Forvirringen går blandt andet i retning af, hvor stor en økonomisk risiko projektet udgør for Køge Kommune, ifølge Flemming Christensen, som derfor i et indlæg, der blandt andet er offentliggjort på Facebook, nu slår fast, hvordan rollefordelingen er i udviklingen af de nye byområder.
- Køge Kyst er et fantastisk projekt for Køge Kommune. Men jeg tror, det er vigtigt at gøre opmærksom på, at Køge Kyst byggemodner og sælger
jord. Det er andre, der køber jorden og bygger, lyder forklaringen blandt andet.
- For eksempel køber TK Developmenet jordarealer og betaler Køge Kyst for det. De penge bruger Køge Kyst på ny infrastruktur. Hvem TK Development sælger eller lejer ud til, er ikke Køge Kysts problem eller risiko. Heller ikke kommunens, fastslår Flemming Christensen.

Publiceret 01 November 2013 06:00