Næstformand i Dansk Handicap Idræts Forbund, John Petersson (tv.), glæder sig over sølvbrylluppet med JYSK og at aftalen netop er forlænget.

Næstformand i Dansk Handicap Idræts Forbund, John Petersson (tv.), glæder sig over sølvbrylluppet med JYSK og at aftalen netop er forlænget.

25-års jubilæum for JYSK-sponsorat

Dynekongen Lars Larsen og JYSK havde den 1. januar 2014 sponsoreret handicapidrætten i 25 år – en imponerende årrække for Danmarks vel nok længstvarende sportssponsorat. Og ægteskabet fortsætter i bedste velgående: JYSK har netop underskrevet en ny, fireå

Sponsorat Lars Larsen og JYSK har netop forlænget den sponsoraftale med Dansk Handicap Idræts-Forbund, som for første gang så dagens lys i 1989.
Med aftalen følger fire millioner kroner, der skal bidrage til at udvikle eliteidræt for personer med handicap. Derudover kommer en årlig støtte fra virksomheden Kiwi Vending Group, der samler penge ind til handicapidrætten via salg fra automater i JYSK's butikker, samt støtte fra leverandørarrangementer, donationer m.v.

Mere end en sponsoraftale

Samarbejdet mellem JYSK og DHIF rækker dog længere end til sponsoraftalen. Lotteriindsamlinger i kædens butikker, lokal støtte i de enkelte idrætsklubber og support til de danske atleter ved bl.a. De Paralympiske Lege er også en del af samarbejdet, og det samme er et imponerende engagement i flere af handicapidrættens øvrige aktiviteter.
Senest ved EM i paradressur i Herning, der blev afviklet på JYSK Arena, og ved en stor indsats i forbindelse med velgørenhedscykelløbet Ride4Rehab, hvor feltet lagde vejen forbi JYSK i Viby.
Her var alle sejl sat til med en flot modtagelse, bannere og taler fra blandt andre Lars Larsen, der også donerede 25.000 kr. til de psykisk skadede soldater, som cykelrytterne samlede ind til. Det er oplevelser som disse, der er med til at give sponsoratet mening for JYSK:
– Vi støtter handicapidræt, fordi udøverne er en inspiration for andre med deres viljestyrke til at skabe resultater ud over landegrænser. Det er fantastisk, at vi har været med i så mange år, hvor handicapidrætten har gennemgået en spændende udvikling og høstet store sejre, siger JYSK-ejer Lars Larsen.
Hos DHIF glæder næstformand i bestyrelsen, John Petersson, sig over sølvbrylluppet med JYSK – og naturligvis også over, at aftalen netop er blevet forlænget:
– En sponsoraftale af denne længde er udtryk for meget mere end penge og profilering. Den er også baseret på et fælles værdisæt om personer, der har et udgangspunkt med udfordringer og som alligevel kæmper kampen for at komme videre og længere frem – det være sig på idrætsarenaen og i tilværelsen generelt.
Det er en proces – tror jeg – som Lars Larsen og hans kone Kris kender og har respekt for.


Fakta

JYSK er i dag hovedsponsor for forbundene for handicapidræt i Danmark, Norge og Sverige, og JYSK Franchise støtter handicapidræt i Canada, Litauen, Letland og Estland samt på Island og Færøerne.
sl

Publiceret 19 January 2014 08:00