(Privatfoto).

(Privatfoto).

Åbent Hus trak fulde huse - og lidt til

KØGE: Da 547 gæster torsdag aften kom til Åbent Hus på merkantil hg og handelsgymnasiet på Køge Handelsskole, fik de mere end blot lejlighed til at høre om studieretninger. To boder med tidligere elever var sat op, så forældre og kommende elever kunne spørge ind til livet efter hhx og merkantil.
Det store fremmøde glædede direktør Tim Christensen.
- Det er så vigtigt, at de unge ser igennem alle de smarte studieretningsnavne og vælger den rette vej første gang. Vi opfordrer f.eks. altid vores gæster til at besøge begge vores uddannelser – og i år også snakke med de unge, som nu læser videre eller er i læreplads med afsæt i deres uddannelse fra hhx eller merkantil hg. Der er især en del forældre, der er nysgerrige efter at høre om hvilke døre, der åbner sig efter endt ungdomsuddannelse, forklarer handelsskolens direktør.

Det banale er ofte det vigtigste

Christian Vesterling, Emilie Sonne og Nynne Rasmussen blev studenter i sommeren 2012 fra Køge Handelsgymnasium. I dag læser de henholdsvis jura på Københavns Universitet, International Business på CBS og Multimediedesign på Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) på Campus Køge.
De svarede alle på nysgerrige spørgsmål til livet efter endt ungdomsuddannelse. Christian Vesterling sagde om returen til sin gamle skole:
¨- Det er dejligt at kunne give noget tilbage til de unge, der står i samme situation som jeg selv gjorde for relativt kort tid siden. Jeg ved godt, det lyder banalt, men mit vigtigste budskab til dem, jeg taler med i aften er, at man skal følge hjertet og mærke efter i maven, når man vælger ungdomsuddannelse. Og skulle man vælge forkert første gang, er det bare med at skifte retning så hurtigt som muligt, så man ikke spilder sit liv på noget, der skaber mere frustration end glæde,  sagde han inden menneskestrømmen forbi boden begyndte.
Flere elever fra begge ungdomsuddannelser var også mødt op i boden 'Praktik i Udlandet', for at fortælle om deres erfaringer med praktikophold på studier eller job i udlandet, som er formidlet af handelsskolens PIU-koordinatorer:
- Vi har virkelig run på ønskerne til kortere og længerevarende ophold i udlandet i løbet af hhx og merkantil, og heldigvis har vi succes med at kunne sende flere og flere af sted ud i verden, siger en glad PIU-koordinator Malene Olsgaard fra hhx.
pm

(Privatfoto).

(Privatfoto).

Publiceret 20 January 2014 08:30