Før afsløringen af Satcom1 som vinder af Greve Erhvervspris 2013, kunne man opleve den tidligere direktør for transportkoncernen DSV, der holdt et inspirerende indlæg om hans vej til toppen, uden at have den store uddannelse med sig.

Før afsløringen af Satcom1 som vinder af Greve Erhvervspris 2013, kunne man opleve den tidligere direktør for transportkoncernen DSV, der holdt et inspirerende indlæg om hans vej til toppen, uden at have den store uddannelse med sig.

Satcom1 vandt Greve Erhvervspris 2013

Det blev den internationale, højteknologiske virksomhed Satcom1, der blev kåret som vinder af Greve Erhvervspris 2013.

Af
Af Søren Lindquist

Pris Greve Erhvervspris uddeles én gang om året til en virksomhed, der:

- bidrager til at skabe en aktiv og dynamisk kommune
- skaber vækst og grobund for en positiv udvikling af Greve Kommunes erhvervsliv og    arbejdsmarked
- udviser social bevidsthed, socialt ansvar og er lokalt engageret

Torsdag den 10. april, kunne Greves borgmester Pernille Beckmann til prisuddelingen i byrådssalen løfte sløret for hvem der var årets vindervirksomhed.
Og det blev virksomheden Satcom1 der løb med æren som vinder af Greve Erhvervspris 2013.
Satcom1 er en international højteknologisk virksomhed der leverer kommunikationssystemer til privatfly og har kunder i blandt andet Dubai, USA, Rusland og Kina. Deres udstyr sørger for, at VIP's har adgang til internet, fax, mobil, tv og videokonferencer, når de flyver. 
Bag SatCom1 står danske Karina Bergstrøm Larsen og franskmanden Jean Francois Gault. De startede virksomheden sammen med en tredje stifter efter at have været kolleger i Thrane & Thrane i en årrække. 
I starten lå Satcom1 i ErhvervsCentret, men snart blev der behov for større lokaler, og virksomheden flyttede til nye lokaler i Greve, hvor de fortsat er beliggende med hovedsædet den dag i dag. 
Egentlig begyndte det som en hobby. En hobby, som krævede en massiv arbejdsindsats, og det fik den. 
Den store arbejdsindsats har ført gode resultater med sig og SatCom1 har undergået en så eksplosiv vækst og succes, at både medarbejderantal og omsætning er fordoblet flere gange.
Siden starten er det kun gået fremad, og det sidste år har de haft en 100 pct. stigning i omsætningen, der nu efter 10 års hårdt arbejde ligger på over 70 mio. kroner årligt.
Succesen er i dag så markant, at det som en del af udviklingsforløbet er blevet nødvendigt at styrke de administrative kompetencer. Derfor ansatte Jean Francois og Karina for en lille måned siden Henrik Zinck som ny adm. direktør. 
Det er sket for at imødekomme den vækst, som ejerne vurderer også fremover vil præge SatCom1.

Udviklingen fortsætter

Udviklingen af virksomheden forventes at fortsætte, og det er ikke utænkeligt, at der om 10 år er mere end 100 ansatte world wide og bliver omsat for mere end 100 mio. Euro årligt.

Pernille Beckmann begrundede i sin tale valget af Satcom1 og sagde blandet andet:
- Satcom1 navigerer stadig den dag i dag efter den forretningsplan, de lavede tilbage i 2003.
Det er den, som driver dem, og som har sikret, at de aldrig har aldrig tvivlet på, at Satcom1 ville blive en succes og en virksomhed, der om nogen er med til at understøtte det internationale erhvervslivs kommunikationsbehov.
De er lysende eksempler på, at det kan betale sig at starte og drive internationalt fokuserede virksomheder i Danmark.
Før Pernille Beckmann afslørede Satcom1 som vinder af Erhvervsprisen, kunne man i øvrigt opleve den tidligere direktør for transportkoncernen DSV, Kurt Larsen, der holdt et inspirerende indlæg om, hvordan han uden uddannelse har kæmpet sig til tops, uden en studenterhue.
I stedet har han arbejdet hårdt og med en ydmyg indstilling til sit job.

Publiceret 15 April 2014 16:00