Næstved Arena får 48 mio. kr. i lån

Lokale og Anlægsfonden har bevilget 48 mio. kr. i lån til opførelsen af Næstved Arena. Den nye arena bliver et aktivitetssted for både elite og bredde. Arenaen vil kunne rumme både landskampe, skoleidræt og gymnastikforening.

Udvikling Næstved Arena modtager det største lån som Lokale og Anlægsfonden har givet til noget projekt.
Lånet er givet, da der er lagt store ambitioner i at kombinere opvisningsfaciliteterne i en moderne multiarena med nye aktivitetsmuligheder for breddeidrætsudøvere.
Det er sjældent at projekter med opvisningsbaner udvikles til både elite og bredde, og Lokale og Anlægsfonden har en særlig mulighed for at støtte den slags initiativer.
Den kommende arena i Næstved skal opføres ved fodboldstadion og den ene af de eksisterende tre haller på området. Det giver mulighed for, at binde arenaen, de gamle idrætshaller og stadion sammen, så de får fælles adgangsforhold, mødesteder og nye servicefaciliteter.
Størrelsen af arenaens gulvareal bliver på 2.400 m2 og det betyder, at arenaen kan rumme to hele håndboldbaner og dermed øge antallet af baner i hele anlægget fra tre til fem.
Dermed øges breddens adgang til alle hallernes aktivitetsmuligheder væsentligt på hverdage. 
Areanen får teleskoptribuner, der hurtigt kan ”foldes ud”, så arenaen nemt kan ændres fra hverdagsbrug til event-indstilling. Det giver mulighed for at afvikle landskampe i fx håndbold eller basketball med en tilskuerkapacitet på op til 3.500 pladser.
Dertil kommer en 650 m² stor foyer med café og på første sal etableres en lounge på 500 m² til bespisning og VIP-arrangementer. Loungen får direkte visuel forbindelse til aktiviteterne inde på fodboldstadion. Dertil kommer alle de nødvendige dele at et stort idrætsbyggeri: omklædning, depoter, toiletter samt møde- og administrationslokaler.
I alt er der tale om et byggeprojekt på 6.850 m2, der er tegnet af CEBRA Arkitekter.
Næstved Arena vil gøre det muligt at afvikle en række idræts- og kulturbegivenheder, men den bliver ikke stor nok til at leve op til de internationale krav til mellemrunde- og finalekampe i VM- eller EM-slutrunder i håndbold.
I alt koster projektet 68,277 mio. kr. at etablere.

En fremtid med muligheder

- Det er svært at få hænderne ned efter, at vi har modtaget beskeden om at Super Arenaen bliver til noget. Det her giver helt nye muligheder, og vi glæder os til at kunne byde tilskuere og fans velkommen i Danmarks ubetinget bedste basketballarena” udtaler direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen.
Team FOG Næstved ser det som en stor mulighed, men også som en kommerciel udfordring.
Faciliteterne bliver i absolut topklasse med rent basketballgulv, en fantastisk sponsorlounge med direkte adgang via glaspartier til Arenaen, AV-udstyr på højeste nationale niveau bl.a. med en boksløsning med 4 kæmpemæssige fladskærme.
Den kommercielle udfordring bliver at lægge til i fanskaren, således at den helt unikke atmosfære, der kan opleves i dag stadig er der, men i kraftigere format og langt flere tilskuere ved kampene.
- Vi har i dag over 800 tilskuere i snit. Vi skal lægge til vores gennemsnit i fremtiden. Det er udfordringen, og det vil vi arbejde knaldhårdt for.
Faciliteterne og den store opbakning skal ikke stå alene, men naturligvis understøttes af et yderst spændende basketballmandskab, der kan udfordre Bakken Bears på den danske basketballscene. afslutter Andreas Larsen.
 
sl

Publiceret 11 May 2014 07:00