The Tall Ships Races har været en stor tilskuermæssig succes.

The Tall Ships Races har været en stor tilskuermæssig succes.

The Tall Ships Races har slået rekorden på en halv million gæster

Opbakningen til The Tall Ships Races 2014 har været imponerende, og allerede dagen før afslutningen er rekorden fra 2001 på en halv million gæster slået. Lørdag var den største dag med 190.000 gæster på havnen.

Da Esbjerg i 2001 sidst var vært for The Tall Ships Races lagde en halv million gæster vejen forbi havnen, og målet var, at lige så mange i år ville benytte sig af muligheden for at se de smukke skibe. Allerede på dag tre var målet nået, for ifølge The Tall Ships Races' sikkerhedschef, Jan Lindhardt, havde der i løbet af fredag, lørdag og søndag været 545.000 gæster på havnen.
”Det er fantastisk, at The Tall Ships Races 2014 er så stor en succes, og vi har slået rekorden fra 2001. Det er en fornøjelse at møde så mange glade gæster på havnen. Mange har været her en enkelt dag, mens andre har været forbi havnen mange gange i løbet af The Tall Ships Races, og vi er glade for den store opbakning,” siger projektleder for The Tall Ships Races 2014, Villy Grøn.
Besøgstallet er et estimat, som man er nået frem til ved hjælp af forskellige optællinger. Ved de store indgange til havnen er der blevet foretaget timetællinger, hvor der søndag blev talt 12.000 mennesker i timen, og der er desuden blevet taget fotos fra luften og efterfølgende talt op.
Ifølge beregningerne var der allerede fredag, før begivenheden officielt var skudt i gang, 65.000 besøgende, mens lørdag var den helt store dag med 190.000 gæster, som nød den varme sommerdag på havnen.
”Lørdag var der 75.000 mennesker samlet på havnen på én gang,” oplyser sikkerhedschefen.
160.000 glade gæster brugte søndagen til The Tall Ships Races, mens besøgstallet mandag var på 130.000. Endnu mangler tallet for tirsdag, hvor skibene i fælles flok tager afsked med Esbjerg og kapsejladsen i imponerende ”Parade of sail”.

null

Publiceret 05 August 2014 11:58