Tre af den daglige ledelse på fire personer i Vestergaard Nielsen. Fra venstre Keld Ole Borch, Bygningsingeniør, adm. direktør Karsten Vestergaard og Danny Nielsen, Tømrermester. Morten Vestergaard, der også er tømrermester var på rejse, da fotografen var forbi. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Tre af den daglige ledelse på fire personer i Vestergaard Nielsen. Fra venstre Keld Ole Borch, Bygningsingeniør, adm. direktør Karsten Vestergaard og Danny Nielsen, Tømrermester. Morten Vestergaard, der også er tømrermester var på rejse, da fotografen var forbi. (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Køge-virksomhed

Ingeniør- og entreprenørvirksomheden Vestergaard Nielsen A/S er en lokal Køge-virksomhed, som efter mange år med arbejde udenfor kommunen, nu vil ind og være med i den store udvikling, som Køge er i gang med.

Af
Af Jørgen Petersen

UDVIKLING  Vestergaard Nielsen A/S, som holder til i den nordlige del af Køge på Sandvadsvej 15 A, er et entreprenørfirma, som blev dannet ved en fusion af to selvstændige tømrerfirmaer, der oprindelig var ejet af Karsten Vestergaard og Danny Nielsen.
Hvor finanskrisen har været hård ved de fleste firmaer i den branche, har Vestergaard Nielsen stille og roligt udviklet deres firma til at blive et full-service ingeniør- og entreprenørfirma, med afdelinger indenfor bl.a. tømrer, murer. tagdækning, jord/beton, kloak og ventilation og man har egen tegnestue og ingeniør.
Firmaet har således mange spidskompetencer, og de er specialister indenfor alt i erhvervsbyggeri, skolebyggeri, institutionsbyggeri, facadeløsninger, samt afledte erhvervsrelaterede fagentrepriser og lukningsentrepriser.
- Ja, vi kommer godt omkring, fortæller den daglige leder, adm. direktør Karsten Vestergaard. Der er snart ikke den ting vi ikke har prøvet at være med i, eller selv har stået helt for, men det er selvfølgelig påfaldende, at næsten alt er foregået udenfor Køge Kommune.
Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi har måttet agere efter, hvor arbejdet er, og det har hovedsalig været udenfor kommunen, selvom der da har været nogle enkelte lokale ting, som vi godt kunne have tænkt os at være med inde over.
Det håber vi til gengæld at komme nu, siger Karsten Vestergaard, som ikke skjuler, at man vil ind og byde på næsten alt hvad der rører sig af den store udvikling, som skal foregå i Køge Kommune i de kommende år.

Store og spændende bygnings-opgaver

Vestergaard Nielsen A/S har, som nævnt, været med i mange spændende opgaver. For MAN Truck og Bus har man haft totalentreprisen på to nye servicecentre.
Først et på 4.000 kvm i Greve og derefter et på 2400 kvm i Bergen i Norge. For Tårnby Kommune har man haft hovedentreprisen på facaden af Amagerhallen , man har haft lukningsentreprisen på den nye lufthavnsterminal, samt forbindelsesgangen i Københavns Lufthavn, hovedentreprisen på tag og facader i forbindelse med byggeriet af B 93' s tennishal på 4.000 kvm og Vestergaard Nielsen A/S var ansvarlige for lukningsentreprisen af tagkonstruktion og facade på den helt specielle sportshal i Rødovre, som rummer både skøjter og tennis i to plan.
Det er også blevet til en del erhvervsrelaterede højlagre, senest for medicinfirmaet Lundbeck, der fik en bygning på 1600 kvm i 20 meters højde.
I høj grad en lokal social virksomhed
En af de mest spændende og prisværdige ting ved Vestergaard Nielsen A/S er den måde, hvorpå man har opbygget hele siden medarbejderstab.
En ting er, at de lidt over 50 ansatte for 90% vedkommende er Køge-borgere, en anden og noget anderledes ting er, at det er en meget ”rummelig” virksomhed, hvor man – helt bevidst – søger at beskæftige mange unge mennesker, og meget gerne mange med en anden baggrund end dansk.
Når man taler med den samlede virksomheds ledelse, som består af fire personer – foruden Karsten Vestergaard er det Morten Vestergaard, Danny Nielsen og Keld Ole Borch – så kan man mærke, at det ikke bare er ”spil for galleriet”, men noget, der ligger dybt i dem alle, når man taler om at være en social virksomhed.
- Hvis alle firmaer havde den samme åbenhed overfor unge mennesker, som vi har i Vestergaard Nielsen, så vil jeg vove at påstå, at der ikke ville være ungdomsarbejdsløshed eller banderelaterede problemer i Køge, siger Karsten Vestergaard.
I øjeblikket har Vestergaard Nielsen ikke færre end 9 unge mennesker på skole, hvoraf de 3 p.t. er til svendeprøve, og hvoraf den ene af dem ar flygtning fra Iran. På årsbasis uddanner Vestergaard Nielsen 4-6 lærlinge.
- Tag de unge mennesker alvorligt, uanset hvor de kommer fra. Jeg kan love jer for at de er stolte over deres job, og det smitter positivt af på det arbejde som vort firma ønsker at levere, slutter Karsten Vestergaard.

Publiceret 22 August 2014 07:00