Hasarderet kørsel ved streetrace:

50 dage i brummen

En 18-årig mand fra Bredebro-området er ved retten i Esbjerg blevet idømt 50 dages ubetinget fængsel og frakendt førerretten i seks måneder. Det skriver Syd. og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.
I forbindelse med streetrace den 3. oktober 2014 på Skippergade/Fiskerihavnsgade i Esbjerg, lavede manden hjulspind i bil.
En betjent på stedet ville derfor i kontakt med føreren af bilen. Den 18-årige kørte i stedet i kraftigt acceleration frem mod politiassistenten, som måtte springe til siden for ikke at blive påkørt.
Den 18-årige kørte så med høj hastighed ned ad Skippergade og foretog i den forbindelse et hasarderet drejning ved Fiskerihavnsgade, hvor en større menneskemængde var forsamlet.
Tiltalte, der ikke er tidligere straffet, var tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1 og § 252. Han blev fundet skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet og altså idømt 50 dages ubetinget fængsel samt frakendt førerretten i seks måneder. Han ankede dommen til frifindelse.

Publiceret 04 May 2015 16:00