Eva Nilsson, Uddannelseskonsulent på VUC Roskilde.

Eva Nilsson, Uddannelseskonsulent på VUC Roskilde.

Klar til uddannelse

Nye krav til erhvervsuddannelserne

UDDANNELSE  Fra 1. august 2015 kommer der nye adgangskrav til erhvervsuddannelserne, så ansøgere til tekniske skoler, handelsskoler, sosu-skoler m.fl. som minimum skal have bestået dansk og matematik i 9. klasse.
- Ifølge Undervisningsministeriet vil der til sommer stå 5.500 unge, der tidligere ville være startet på en erhvervsskole, men som nu risikerer at møde en lukket dør.
Det skyldes, at de som følge af regeringens reform af erhvervsuddannelserne nu skal have 2 i dansk og matematik samt erklæres egnede for at komme ind, fortæller Eva Nilsson, der er uddannelseskonsulent på VUC Roskilde.
Hver sjette får ikke 2 i dansk og matematik. Herudover er der alle de, der har forladt folkeskolen tidligere og har været i gang med beskæftigelse eller anden uddannelse, inden de besluttet sig for en erhvervsuddannelse.
For at imødegå de nye krav til optagelse på erhvervsuddannelserne tilbyder VUC Roskilde, i samarbejde med områdets erhvervsskoler forberedende forløb ”Klar til uddannelse”, hvor der er mulighed for at gennemføre dansk og matematik på G-niveau, der svarer 9. klasse.
sl

Publiceret 06 May 2015 15:00