Den nye Transporter introduceres på det danske marked i slutningen af august måned.

Den nye Transporter introduceres på det danske marked i slutningen af august måned.

Transporter - Den sjette generation

Sjette generation af Transporter stiller med skarpere design, innovative assistentsystemer, forbedret komfort og en ny generation af diesel- motorer med op til 15% lavere forbrug.

VAREBILER  Volkswagens Transporter er gennem 65 år blevet et ikon blandt varevogne og har for hver generation sat nyt standard, hvilket har gjort den til en af de mest solgte i sin klasse.
Forgængeren T5 blev i sin 12 års levetid solgt i mere end 2 millioner eksemplarer, og i det seneste års tid har fabrikken knap kunne følge med efterspørgslen. Introduktionen af jubilæumsudgaven Transporter 65 Edition i Danmark har været med til at sikre en salgsfremgang på 19% i marts måned i forhold til samme måned 2014, og det på trods af, at modellen har været en af de ældste i segmentet.
T5 slutter således af på toppen, og nu står sjette generation af Transporter klar til at føre succesen videre.

Ny og alligevel sig selv

Transporter er en designklassiker og i sjette generation er designet blevet moderniseret og raffineret. Alligevel ligner den sig selv. Den nye Transporter kan frem for alt kendes på det nye frontdesign, der er stilrent, kraftfuldt og eksklusivt i sit udtryk.
Ny udformning af forlygterne giver Transporter karakter, hvilket er endnu mere udpræget, hvis den er udstyret med LED-forlygter.
I forbindelse med introduktionen af den nye Transporter tilbyder Volkswagen Erhvervsbiler en 'Generation Six' edition. Den er baseret på en Multivan Comfortline og er opgraderet med en række specielle features så som mørktonede ruder, krompakke, LED-forlygter og baglygter, adaptiv fartpilot, ParkPilot, Alcantara-sæder, Side Assist med elektrisk foldebare sidespejle.
Inspireret af 1950'ernes Sambabus kan 'Generation Six' bestilles i en to-tonet lakering med farve-koordinerede dekorative elementer og to-tonede 18” retro Disc-aluminiumsfælge.

Ny generation TDI-dieselmotorer

Transporter introduceres med en serie af nye TDI-motorer kaldet for 'EA288 Nutz'. Motorerne er udviklet specifikt til erhvervsbiler med de høje krav til pålidelighed og soliditet, der følger med i den funktion.
TDI-motorerne har fået nyt topstykke med et anderledes ventilarrangement, og de fire motorer, der alle er på 1.968 cm3, yder henholdsvis 84, 102, 150 og 204 hk.
De to benzinmotorer har ligeledes 2-liters slagvolumen og yder henholdsvis 150 og 204 hk. Alle motorer er udstyret med start/stop-automatik, og gennemsnitligt er brændstofforbruget reduceret med op til 15%, så TDI BlueMotion-versionerne med 102 og 150 hk nu kører 18,2 og 16,7 km/l ifølge EU-normen.

Optimeret komfort

Transporter har altid været velkørende, men i sjette generation når køreoplevelsen nye højder. Standardundervognen er endnu en gang optimeret, så den optræder endnu mere dynamisk, køresikker og komfortabel.
'Nyt er Dynamic Cruise Control (ekstraudstyr), der er en adaptiv undervogn, hvor føreren via en knap på instrumentbordet kan vælge mellem tre affjedringskarakteristikker; comfort, normal og sport. De elektroniske støddæmpere optimerer både komfort og køredynamik efter kørselsforholdene.

Nye assistentsystemer

Volkswagen Erhverv har skræddersyet T6 til den brede variation af kunder og deres arbejdsliv og livsstil. En bred vifte af innovative assistent og sikkerhedssystemer passer på føreren og passagererne.
Det gælder Front Assist, der nu kan fås til Transporter, Multivan og Caravelle (standard i Multivan Business). Systemet registrerer afstanden til forankørende køretøjer og forkorter bremselængden, hvis der opstår en kritisk situation. Føreren får en akustisk og visuel advarsel og mærker et ryk i bremsepedalen.
sl

Publiceret 11 May 2015 13:00