Danske virksomheder, der eksporterer energiteknologi, eksporterede sidste for 74,4 mia kr. Det er især eksporten af grøn energiteknologi der er i vækst. Sidste år steg den med 15,4 pct. og udgjorde 43,6 mia kr.

Danske virksomheder, der eksporterer energiteknologi, eksporterede sidste for 74,4 mia kr. Det er især eksporten af grøn energiteknologi der er i vækst. Sidste år steg den med 15,4 pct. og udgjorde 43,6 mia kr.

Eksporten af energiteknologi sætter rekord

Danske virksomheder, der producerer energiteknologi, eksporterede sidste år mere end nogensinde tidligere. I alt blev der eksporteret for 74,4 mia. kr. Det er en stigning på 10,7 pct. i forhold til året før. Til sammenligning steg den samlede vareeksport

EKSPORT  Det går godt for den danske eksport af energiteknologi. Det viser en opgørelse over eksporten af energiteknologi i 2014, der er lavet af Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, DI Energi og Dansk Energi. 
Det er ikke mindst eksporten af grøn energiteknologi, der er i vækst. Sidste år steg eksporten med 15,4 pct. og er nu på 43,6 mia. kr.
Eksporten af øvrig energiteknologi var sidste år på 30,9 mia. kr. Det er en stigning på 4,8 pct. i forhold til året før.
- Danske virksomheder er førende på grøn energiteknologi, og hvert år stiger efterspørgslen efter grønne danske løsninger.
Vores ambitiøse klimapolitik har bidraget til, at danske virksomheder står meget stærkt, og den position skal vi kæmpe for at bevare i fremtiden. Tallene her viser meget klart, at det er den rigtige vej at gå, siger klima-, energi, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen. 
Eksporten af grøn energiteknologi har været i kraftig vækst tre år i træk, og den overgik allerede sidste år niveauet fra før finanskrisen i 2008. Eksporten af øvrig energiteknologi er endnu ikke nået helt op på niveauet fra før finanskrisen.
- Danske virksomheder har tilkæmpet sig en særlig position på det her marked. Der er tale om en imponerende vækst, som vil få selv kineserne til at blive misundelige.
Men vi regner ikke med, at det stopper her. Vores ambition er, at eksporten af energiteknologi runder 100 mia. kr. i 2020, siger branchedirektør i DI Energi Troels Ranis. 
Eksporten af energiteknologi udgjorde i 2014 12 pct. af Danmarks samlede vareeksport.
Det er også rekord og viser, at produktionen af energiteknologi får større og større betydning for dansk økonomi.
- Vi er en del af en energiindustri, som leverer et vægtigt bidrag til dansk økonomi. Ikke kun i form af en prisdygtig og stabil infrastruktur i topklasse, men også i form af jobs og eksport.
Det kan vi være stolte af, men der er mere at hente. Grøn omstilling er en global udvikling, så potentialet er meget stort, hvis vi gør det rigtigt, siger direktør i Dansk Energi Lars Aagaard. 
Tyskland er klart den største aftager af dansk energiteknologi. På de følgende pladser kommer Storbritannien, Sverige og USA.
sl

Publiceret 18 May 2015 08:00