Energitårnet i Roskilde vinder pris for arkitektur og lys.(Foto: Jeppe Sørensen)

Energitårnet i Roskilde vinder pris for arkitektur og lys.(Foto: Jeppe Sørensen)

Energitårnet vinder pris for design og lyssætning

Energitårnet har netop vundet Architizers A+Award Public Choice i kategorien ”Architecture + Light”.

PRIS Energitårnet har vundet endnu en pris for sit design og lyssætning, efter det New York-baserede, verdensomspændende Architizer har uddelt sine årlige priser i en række kategorier. Energitårnet har vundet ”Popular Choice”-prisen i kategorien ”Arkitektur og lys”, og Energitårnet kan således med rette siges at have slået igennem på international basis.
Energitårnet er tegnet af Erick van Egeraat, og lys-effekterne er udviklet af belysningsarkitekt Gunver Hansen og udført af Martin Professional.
Architizer driver et verdensomspændende website og har base i New York. De har over to millioner følgere på de sociale medier og flere end 150.000 registrerede, professionelle brugere på deres hjemmeside. Det er 3. år i træk, at der uddeles priser, og priserne må nærmest betegnes som branchens svar på ”Oscar”-uddelingen.
Der uddeles priser i flere end 90 kategorier. Energitårnet har været i skarp konkurrence med de mere end 54.000 projekter, der pt. er registreret på Architizers hjemmeside.
Priserne uddeles dels af en professionel jury med godt 300 deltagere, som både repræsenterer arkitekter, ingeniører og udviklere. Ved Public Choice-awards bliver juryens vurdering suppleret med muligheden for at stemme på projekterne på nettet – her har over 200.000 deltaget i afstemningerne. Det er netop en Public Choice-Award, som Energitårnet har vundet.
- Når Energitårnet roses af både professionelle eksperter – og samtidig har en bred forankring blandt arkitektur-interesserede verden over, viser det at vi med Erick van Egeraats design og Gunver Hansens lyssætning har ramt noget helt rigtigt, siger KARA/NOVEREN's direktør Thorkil Jørgensen.
- Vi har selvfølgelig selv gennem hele processen været begejstrede for det visuelle udtryk, og er stolte af at det er lykkes at skabe en industriel bygning, som har vakt international opmærksomhed ved netop at vise, at industrielle bygninger ikke behøver at være grå og kedelige, siger han.
Faktisk er Energitårnet så specielt, at det er kommet med på CNN's oversigt over ”The worlds coolest new buildings” i en artikel baseret på Architizers prisuddeling.

Den iøjnefaldende bygning i Roskilde får ros af en række eksperter.(Foto: Jeppe Sørensen)

Den iøjnefaldende bygning i Roskilde får ros af en række eksperter.(Foto: Jeppe Sørensen)

Det mangefarvede lys giver en helt særlig effekt inde i Energitårnet.(Foto: Jeppe Sørensen)

Det mangefarvede lys giver en helt særlig effekt inde i Energitårnet.(Foto: Jeppe Sørensen)

Publiceret 22 May 2015 13:00