Glæde over hele linjen. SÅ fortjent.

Glæde over hele linjen. SÅ fortjent.

KÆMPE BILLEDGALLERI:

Flyveklare studenter i fri leg

Af
Rune Weitling

Så er de flyveklare. Alle de nyudklækkede, smukke, unge studenter og studiner. Med - overvejende - hvide huer på hovedet fejrer de i disse dage både huen, overståede eksamener og ikke mindst et overstået kapitel i deres liv.
Hele sidste uge sprang de ud på stribe, og onsdag aften blev de fejret på blandt andet Esbjerg Gymnasium ved en stor gallafest. Blandt studenterne fandt man Emil Brinch Holm, der ser tilbage på en studentertid, hvor han har udviklet sig på mange områder.
”Jeg er ikke den samme i dag som for tre år siden. Både fagligt, men især menneskeligt har jeg udviklet mig meget. Gymnasiet har givet mig rum til at udvikle min personlighed. Jeg kendte ikke mange, da jeg begyndte her, men i dag siger jeg farvel til mange gode kammerater,” fortæller Emil, der efter sommerferien håber på at komme ind på det prestigefyldte Cambridge Universitet i England for at læse fysik.
Rektor på EG Erling Petersson har det altid blandet med denne tid på året. Det er festligt at sige farvel til de glade studenter, men også en smule vemodigt, fornemmer man på Petersson, der i sin tale til fredagens dimission blandt andet sagde:
” ”Haren sætter sine spor. Så er den væk.” Det skriver forfatteren Klaus Rifbjerg. Om lidt er I også væk. I forsvinder på lette harepoter ud mod nye mål. Men som haren i Rifbjergs digt, så har I sat jeres spor og aftryk her på EG. I vil sætte jer nye spor i den morgenfriske dug på mange steder, når I nu om lidt som de skønne harer, I er, hopper ud fra EG.  Tak for jeres springen omkring her på skolen. Tak for jeres lange radar ører, der har struttet af opmærksomhed. Der venter mange kløvermarker forude. Tillykke og god rejse.”
Efter dimissionen sprang de så alle ikke blot ud, men hele vejen ned på Torvet i Esbjerg for at mødes med hundredvis af medstuderende. Nu skulle der for alvor festes, og det var dem hver og én vel undt. Livets alvorligheder kan hurtigt nok komme.

null

Publiceret 01 July 2015 12:00