Selandia Auto’s erhvervsteam består af 5 medarbejdere, som rådgiver kunderne i lige fra specialopbygning til økonomien omkring bilerne. På billedet ses Jørgen Christensen, Mikkel Jensen, Jens Frandsen, Niels Winther og Niels Børge Madsen.

Selandia Auto’s erhvervsteam består af 5 medarbejdere, som rådgiver kunderne i lige fra specialopbygning til økonomien omkring bilerne. På billedet ses Jørgen Christensen, Mikkel Jensen, Jens Frandsen, Niels Winther og Niels Børge Madsen.

Erhvervsleasing vinder for alvor frem

Erhvervslivet vælger i stigende grad leasing til frem for køb, når der købes erhvervsbiler. Det mærker man også hos Danmarks største enkeltforhandler af Ford - Selandia Auto, med afdelinger i Ringsted, Næstved, Sorø og Slagelse.

Af
Af Søren Lindquist

ERHVERVSBILER Selandia Auto, leverer årligt mere end 500 erhvervsbiler til kunderne fra afdelingerne i Ringsted, Næstved, Sorø og Slagelse.
Med et erhvervsteam på 5 medarbejdere er man klædt på til at rådgive erhvervskunderne i lige fra specialopbygning til økonomien omkring bilen, og netop på selve biløkonomien oplever man i denne tid, at leasing vinder kraftigt frem på bekostning af kontant køb eller billån.
Salgs- og udviklingschef hos Selandia Auto Kenneth Lund fortæller om udviklingen:

Køb eller leasing?

- For en del år siden var holdningen til leasing, at det kun var for nystartede, økonomisk svage virksomheder, som ikke rigtig havde råd til at købe sig til en ordentlig vognpark.
Det var dengang god stil, at håndværksmesteren selv kunne betale kontant for sine varebiler. I dag er er virkeligheden en helt anden.
Håndværksvirksomheder har generelt fået langt bedre indsigt i drift og økonomistyring, og leasingproduktet er samtidig blevet langt mere omfattende, fleksibelt og konkurrencedygtigt, sammenlignet med at købe kontant, forklarer Kenneth Lund og fremhæver nogle af de direkte fordele, der får et stigende antal virksomheder til at vælge leasing af erhvervsbilen.
- Først og fremmest nyder man godt af gode priser, fordi man som leasingtager bliver en del af leasingselskabets store flåde af biler.
Dernæst er der ved leasing tale en fast månedlig ydelse, som kendes på forhånd, ligesom man undgår at belaste sin driftskredit (kassekredit) voldsomt. Det sidste betyder, at man ikke belaster sine kreditfaciliteter i banken, og dermed får man mere frirum til finansiering af andre investeringer, siger han og tilføjer:
Endvidere har man sammenlignet med hvis man vil låne til en bil, ikke omkostninger til tinglysning, stempel osv, når man leaser.

Mulighed for at tilknytte services

Foruden de direkte økonomiske fordele ved leasing, peger Kenneth Lund på en række inddirekte fordele, som bestemt også kan måles økonomisk.
- Til en leasingaftale har man mulighed for at knytte en række services, som fx. serviceaftale, dækaftale, lånebil, forsikring, vejhjælp og flådestyring. Altsammen noget der kan lette håndteringen af bilflåden i hverdagen og skabe sikkerhed for at man er "kørende" - også selvom uheldet skulle være ude, eller bilen går i stykker. 

Sundhedstjek
Som noget forholdsvis nyt tilbyder Selandia Auto erhvervskunderne et sundhedstjek af kundernes vognpark. Sundhedstjekket giver et overblik over hvad vognparken i virkeligheden har kostet det seneste år, og ifølge Kenneth Lund giver det ofte anledning til nogle overvejelser, når kunden sidder med det fulde overblik foran sig.
- Vore erhvervskonsulenter oplever ofte i den situation, at kunden - fx. en håndværksvirksomhed - bliver overrasket over resultatet, fordi de ikke har haft fokus på de løbende omkostninger omkring bilflåden.
Mange håndværkere på Midt- og Vestsjælland har opgaver i København, og kører derfor mange kilometer hvert år. Derfor bør man også bør kigge på omkostninger pr. kørt kilometer.
Det siger sig selv, at en ny varebil er billigere i drift end en gammel. Den kører længere på literen og og har færre reparationer. Det er jo lidt det samme med en for gammel skruemaskine. Den kører ikke helt optimalt. Den en måske tungere at bære rundt på end en ny, den skal oplades alt for tit osv.
Sådan en skruemaskine vil helt sikkert blive udskiftet, for mester køber ikke nye batterier til slidte skruemaskiner. Vores sundhedstjek er derfor ganske enkelt sat i verden for give kunden et godt billede af om det giver mening at beholde, eller udskifte en eller flere af bilerne i bilflåden.
Og viser sig der sig et behov for udskiftning af en eller flere biler, glæder vi os selvfølgelig over, at repræsentere Ford der er det suverænt mest solgte bilmærke i Danmark inden for varebiler, slutter han.

Publiceret 18 September 2015 08:00