Mens de store entrepriser på Femern forbindelsen er på plads, er tiden nu inde til at de lokale virksomheder byder sig til for at få sin bid af kagen af det store projekt, til en værdi af over 50 mia kr.

Mens de store entrepriser på Femern forbindelsen er på plads, er tiden nu inde til at de lokale virksomheder byder sig til for at få sin bid af kagen af det store projekt, til en værdi af over 50 mia kr.

Gylden Femern-chance venter på virksomheder

BYGGERI  Der bliver brug for både dygtige håndværkere, mad og sågar toiletfaciliteter, når sænketunnel-projektet over Femern skydes i gang. Her ventes lokale virksomheder at komme til at spille en nøglerolle.
Blandt andet derfor afholdtes i starten af måneden konferencen Fehmarn Link Business Conference i Holeby, hvor interesserede underleverandører for første gang fik mulighed for at stå ansigt til ansigt med blandt andet vindende konsortier og bygherrer på projektet.

Tiden er inde for de lokale virksomheder

Og det var en afgørende mulighed for at få at tage første skrid i retning af at få sin bid af Femern-projekt-kagen, som har en værdi af over 50 mia. kroner, forklarer Steen Koch Rasmussen, der er formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster.
- Nu er selve underskriftsseancen udskudt af en klage over udbuddet, men jeg håber, at det ingen betydning får for den nuværende tidsplan, for meldingen fra dem, der har vundet entrepriserne, er, at de er klar til at bruge kvalificerede lokale underleverandører, siger Steen Koch Rasmussen og forklarer videre: 
- Men det kræver, at virksomhederne viser, de er gearet til opgaverne allerede nu. Derfor var konferencen en god lejlighed til at vise, hvem der skal vælges til, og hvem der vælges fra.
Og da vi taler om muligheden for arbejde flere år ud i fremtiden, er det naturligvis noget der er afgørende for regionens virksomheder, siger Steen Koch Rasmussen.
På konferencen var der også repræsentanter til stede fra Banedanmark, som efter sommeren går i gang med en fire milliarder kroner dyr udvidelse af jernbanen mellem Ringsted og Nykøbing Falster. Og med flere busser fra Tyskland, der fragtede tyske virksomheder og organisationer til, var konferencen velbesøgt. 
Det gav en chance, som jeg tror, kan komme ikke bare virksomheder, men hele regionen til gode flere år frem i tiden, slutter Steen Koch Rasmussen.
sl

Publiceret 16 June 2016 09:00