Japanerne er vilde med Danmark:

Nu skal de se hvordan naturlige nøgne danske kvinder ser ud

Fotoudstillingen "Female Beauty With An Edge" vises i disse dage i Tokyo i Japan

 
Danmark er et elsket land i den japanske befolkning, som de seneste mange år i stigende grad er valfartet hertil og har gennemfotograferet alt, der bare lugter det mindste af H.C. Andersen, Royal Copenhagen og Kongehuset. Og mon ikke begejstringen får endnu et nøk opad, efter fotokunstner Mathilde Grafström har besøgt Tokyo for at vise japanerne hendes omstridte fotoudstilling Female Beauty With An Edge.
Den Kongelige Danske Ambassade i Tokyo har betalt for, at Grafström kan bringe sin nøgenkunst til Japan, og hun holder sin første udstilling i Tokyo i morgen med de bedste anbefalinger fra den danske ambassadør, Freddy Svane, som har givet udstillingen, der sidste år også blev bakket op af Bertel Haarder, varme ord med på vejen til de japanske medier.
Den Kongelige Danske Ambassade i Tokyo fejrer i øjeblikket 150 års jubilæum for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan - og det gøres altså blandt andet ved at vise Grafsröms bidrag til dansk samtidskunst.

Se eksempler på Mathildes nøgenbilleder i fotogalleriet her på artiklen.

Bekæmper kropsskam med billeder

Hun debuterede med udstillingen Female Beauty With An Edge herhjemme i 2015. Udstillingen er kontroversiel, fordi den viser ucensurerede billeder af kvinder i alle typer og størrelser - helt nøgne. Nøgenbillederne har dog et dybere formål.
"Jeg fotograferer unge almindelige kvinder, som igennem mit arbejde med dem, får mulighed for at genvinde deres glæde ved kroppen. Det sker ved at pigen efter lidt tid, lader facaden falde og viser sig for mig. Netop i det sekund er jeg super hurtig til at fange hende på "film", inden hun igen falder ind i hendes selvskabte, kedelige og falske karakter. Ofte saboterer vi nemlig vores egen skønhed, energi og livsglæde ved at tænke negativt om os selv og vores krop, og derfor har jeg sat mig for at vise kvinderne deres smukkeste side frem for offentligheden. De bliver altid overraskede og kan ikke genkende sig selv," har Mathilde Grafstrøm tidligere sagt om sin udstilling til Lokalavisen.dk.

Udstillingen mødte stor modstand, da det i sommeren 2016 blev annonceret, at den skulle vises på Nytorv i København. I første omgang blev den forbudt af dansk politi, hvilket fik mere end 100 internationale medier til at omtale historien.

Læs mere her: Mathilde må ikke vise kvindelige kønsdele: "Det danske frisind er stendødt"

Naturister bakker op om Mathildes udstilling.

Naturister bakker op om Mathildes udstilling.

Kulturminister og naturister på Strøget

Senere blev udstillingen dog godkendt, og det var en stolt Mathilde Grafstrøm, der i slutningen af juli kunne vise billederne af de nøgne danske kvinder midt på Strøget i København - oven i købet med opbakning fra selveste Bertel Haarder, som på daværende tidspunkt var landets kulturminister. Ved åbningen af udstillingen havde Mathilde ligeledes fået støtte fra foreningen af danske naturister, som splitternøgne gik parade mellem billederne.
Se mere her: Splitternøgent oprør midt på Strøget: Viste tisse.... og bryster i protest

Bertel Haarder taler med Mathilde Grafstrøm ved udstillingen af Female Beauty With An Edge på Nytorv i København.

Bertel Haarder taler med Mathilde Grafstrøm ved udstillingen af Female Beauty With An Edge på Nytorv i København.

Bandlyst af Facebook

Mathilde Grafstrøm har i det hele taget kæmpet hårdt for sin kunst. Hun har igen og igen lagt sig ud med Facebook, som flere gange har bandlyst hende og lukket hendes Facebookside.

LÆS OGSÅ: Mathilde i kamp mod Facebook om sine nøgenbilleder: "Jeg går lige til grænsen"

Saboteret

Og kampen for retten til at vise kvinder, som de er skabt, i det offentlige rum, har også resulteret i decideret sabotage mod hendes billeder.
LÆS OGSÅ: Angreb mod udstilling af nøgne kvinder

Nøgne japanere

På turen til Tokyo har Mathilde Grafstrøm planlagt fotoshoots med japanske kvinder, som poserer i den vilde japanske natur. Her et par eksempler hun har sendt hjem til Lokalavisen.dks læsere.

null

Publiceret 23 October 2017 12:42