Prins Henriks skulpturgruppe bliver stående ved Søndergade til april, hvor de skal videre til en anden udstilling.

Prins Henriks skulpturgruppe bliver stående ved Søndergade til april, hvor de skal videre til en anden udstilling.

Prins Henriks skak-brikker bliver til april

AVKs ejer Niels Aage Kjær har et særligt forhold til prins Henrik

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

De fire skulpturer skabt af prins henrik, der indgik i sommerens udstilling 'Skulpturby Galten - Galleri i det Fri' og stod ved Præstdam ved indkørslen til Galten midtby, bliver på stedet til april, selv om udstillingen sluttede ved udgangen af september.
 
LÆS OGSÅ: Tre seje kvinder bag Skulpturby Galten 
 

“Til april skal de videre til en anden udstilling,” oplyser Tove Severinsen, en af de tre initiativtagere til Skulpturby Galten.
 

De fire skulpturer af prins Henrik var oprindelig få centimeter høje skakbrikker, men med AVK's hjælpe blev de skaleret op i to meters størrelse og støbt i bronze af AVK.
De dannede på den måde et godt blikfang for Galten.
 

“Og hvem ved, det kan jo være, de på et tidspunkt kommer tilbage til Galten,” siger en håbefuld Tove Severinsen.
 

“AVK's ejer er jo glad for prins Henriks kunst og har også et personligt forhold til kongefamilien. I forvejen har AVK skulpturen 'Skaberhånden' af prins Henrik stående foran virksomhedens kontor i Søndergade. Den er for øjeblikket udlånt til Herning, men kommer tilbage,” siger Tove Severinsen.
 

Desuden ejer AVK prins Henriks skulptur “Hommage a Asger Jorn”, der står i haven bag AVK's besøgscenter i Skovby. Og i 2011 var prinsgemalen i Kina for at indvie en ny AVK-fabrik og afsløre en tre meter høj skulptur, skabt af prinsen til fabrikken i Kina.
 

“Og der er forlydende om, at AVK vil placere endnu en skulptur af prins Henrik foran den tidligere el-butik på hjørnet af Røddikvej og Søndergade, som AVK har renoveret og ombygget,” siger Tove Severinsen.
 
AVKs ejer, Niels Aage Kjær, har lært prins Henrik at kende igennem Verdensnaturfonden. Prinsen har været præsident for Verdensnaturfonden, og Niels Aage Kjær medlem af dets præsidium. Som sådan har de rejst sammen med Verdensnaturfonden. De har desuden en fælles passion for kunst.
 

Da det danske kongepar besøgte Skanderborg Kommune 2. september 2012, besøgte parret AVK, der samtidig var vært for den officielle frokost til 65 personer.

Publiceret 18 January 2018 15:30