Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

AGF-legende får selskab af Neymar på eksklusiv liste

Kun otte spillere har i historien fået karakteren 10 i den franske avis L'Equipe deriblandt Lars Windfeld. For nylig kom verdensstjernen Neymar også på listen

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Vi skal tilbage i tiden. Til dengang hvor AGF havde kvalificeret sig til UEFA Cuppen på grund af pokaltriumfen året forinden. Årstallet er 1997 og i holdets første UEFA Cup-kamp spillede AGF 2-2 på hjemmebane mod Nantes fra Frankrig.
LÆS OGSÅ: Datter af fodboldlegende bliver ny sportsvært på DR i Aarhus
I returkampen stod Lars Windfeld en brandkamp, og selvom Torben Piechnik stod for kampens AGF-mål, der sendte 'de hviie' videre, så indtog den legendariske AGF-målmand hovedrollen. Og det var den store og respekteret franske avis L'Equipe helt enig i. Efter kampen fik Lars Windfeld nemlig karakteren 10 i den franske avis.
En topkarakter, som meget sjældent bliver uddelt i L'Equipe. AGF-målmanden var faktisk dengang blot den fjerde i historien til at modtage 10-tallet, og siden er den kun blev uddelt til fire nye spillere, heriblandt verdensstjerner som Lionel Messi og Robert Lewandowski. Nyeste skud på stammen er Neymar.
Efter sine fire mål i ligakampen mod Dijon i onsdags for Paris Saint-Germain er den brasilianske verdensstjerne nemlig også at finde på den eksklusive liste. Det skriver TV 2 Sport
 
 

Publiceret 19 January 2018 09:00