Torben C-Bohnhardt har mistet sit helbred, det ene øje, sine venner og evnen til at sove roligt. Men han har opnået det vigtigste: Et godt liv sammen med sin datter. I dag kæmper han ikke kun for sig selv og hende men også for de unge, der har brug for hjælp - lige som han selv havde det. Foto: Tahmasbi

Torben C-Bohnhardt har mistet sit helbred, det ene øje, sine venner og evnen til at sove roligt. Men han har opnået det vigtigste: Et godt liv sammen med sin datter. I dag kæmper han ikke kun for sig selv og hende men også for de unge, der har brug for hjælp - lige som han selv havde det. Foto: Tahmasbi

En ex-rockers kamp for et godt liv

I en ny bog fortæller Torben C-Bohnhardt om sin håbløse barndom, sin vilde ungdom og om sit uoverskueligt svære voksenliv som stoffri, lovlydig og familiefar. Han lægger sine fejltagelser frem i et forsøg på at forbedre hjælpen til folk som ham.

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Bogen 'Ctrl+alt+delete' handler om Torben C-Bohnhardts forvandling fra hårdkogt rocker til kærlig familiefar, terapeut og forkæmper for dem, der vil ud af kriminalitet. For ham var det en uoverskuelig opgave, som er lykkedes, fordi han undervejs mødte nogle, der troede på ham og støttede ham.

Men 41-årige Torben C-Bohnhardt var grueligt meget igennem, før han nåede dertil.

Århus Onsdag møder den høje mand på et udkigspunkt ved Den Permanente for at høre hans historie. Han har valgt stedet, fordi det er godt for hans stadig urolige sjæl. Han spejder ud over havet, mens han forklarer, at det kan godt være, at han har fremstået som en helvedes karl. Men at han i virkeligheden bare var en lille dreng, der ville elskes - præcis som alle andre mennesker.

Det farlige liv

Kærlighed var der nu ikke meget af i barndomshjemmet. Han flygtede som 12-årig fra stedfaderens mange tæsk og seksuelle udnyttelse. Blev rocker som 18-årig og røg i spjældet som 30-årig. Han var på det tidspunkt kriminel, voldelig og på stoffer. Torben C-Bohnhardt mistede som 16-årig det ene øje i et skyderi, hvor han ville beskytte sin bedste ven og derfor selv blev ramt. Men det farlige liv i overhalingsbanen stoppede brat med en dom.

“Jeg har aldrig været på højskole, men jeg har været i fængsel,” siger Torben C-Bohnhardt og mener, at forskellen for ham ikke var stor. Tiden bag tremmer blev et sabbatår, der gjorde ham skarp på, hvad han ville.

“Man siger, at fængsel er straf. For mig var det en lettelse,” fortsætter han og hentyder til den skemalagte hverdag, der gav ham de trygge rammer, han har brug for.

Læs også: På Bart får du både cocktails og kunst

En truende tvangsfjernelse af hans syvårige datter fik ham til at træffe en beslutning om at tage ansvar for især hende og dermed også sig selv. Han afværgede tvangsfjernelsen fra fængslet og kom ud med intentioner om, at de to skulle være en lille familie.

“Det var sgu så fucking hårdt. Jeg var bange og stresset det meste af tiden. Og meget ensom. Jeg blev ikke inviteret med hjem til de andre forældre i klassen,” siger han om sit nye liv.

Da han i et anfald af depression forsøgte at skyde sig selv, og den skarpladte pistol nægtede at gå af, så han det som et tegn på, at han ikke skulle dø den dag. 

“Gud ville ikke have mig,” smiler han.

Ønsker støtte til Head On

Det er nu 11 år siden, at Torben C-Bohnhardt smed vesten. Prisen for det vilde rockerliv er høj, Torben C-Bohnhardt betaler af hver eneste dag - og nat. Han sover aldrig godt, har altid ondt i sin smadrede krop og kæmper stadig med sin psyke. Han ser sig selv som et ødelagt mennesker, der er i gang med en reparationsproces, der vil tage resten af livet og aldrig bliver helt færdig.

På trods af det har han mange kræfter og overskud til at hjælpe andre i samme situation som ham selv og håber, at bogen kan være med til det.

Læs også: Melodi Grand Prix-vinder Rasmussen synger 80'er hits

Eks-rockeren har brugt en stor del af sine ressourcer i foreningen Head On, som han har stiftet for at kunne tilbyde exitprogrammer og forløb til unge, der vil ud af misbrug og gæld. Der arbejder han med coaching, hypnose og terapi. Han har i fire år uddannet sig til coach og hypnotisør. Og har desuden en master i psykoterapi og i Enneagram, der er et system til at inddele forskellige personligheder.

Torben C-Bohnhardt holder forskellige former for foredrag for både erhvervslivet, skoler og alle andre, der kan bruge hans erfaringer.

Fakta: Forfatter Torben C-Bohnhardt

  • I 2013 stiftede Torben C-Bohnhardt nonprofitforeningen Head On, som holder til på Oddervej 157 i Højbjerg. Der har han sammen med gode samarbejdspartnere og en professionel bestyrelse hjulpet især unge til et bedre liv. Det er svært at finde økonomisk opbakning til projektet, men for eksempel Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, vil gerne arbejde sammen med Torben C-Bohnhardt og har skrevet forordet i 'Ctrl+alt+delete'.
  • Torben C-Bohnhardt fik i 2015 JCIs pris for at være en Outstanding Young Person under 40 år og Aarhus Takker-prisen, der gives til en ildsjæl. Han var også i finalen som Årets Østjyde. I 2017 fik han Rotarys Paul Harris Fellow-orden for sit arbejde med unge.
  • Bogen 'Ctrl+alt+delete' er skrevet af den aarhusianske journalist og forfatter Lene Rode i et flydende og billedrigt sprog. Trods den dystre historie har hun formået at skrive med et glimt i øjet, så det langt hen ad vejen er underholdende læsning. Den er udgivet på det aarhusianske forlag Turbine og kan købes på hjemmesiden.

 

Publiceret 31 March 2018 07:00