ANNONCE

Se, om Michelinkokkes store restaurantprojekt på Oslobåden lykkes

Med stjernekokke ved roret undergår en af restauranterne ombord nu en transformation, der kommer til at give gæsterne en hel ny kulinarisk oplevelse

Oslobåden bliver ofte associeret med buffet, fiskefilet og remoulade. Men den tid er slut. Den 1. maj genåbnede Oslobådens fine dining restaurant Marco Polo med en hel ny menu, en ny chefkok, et nyt madmanifest i ryggen og et nyt nordisk navn: Sjø.  

 

Oslobåden drømmer nemlig om en Michelin-stjerne. De har derfor søgt hjælp hos nogle af Danmarks bedste kokke, som skal hjælpe med at løfte niveauet i restauranten. Det er en stor opgave, som viser sig at indeholde store udfordringer, og det er der blevet en spændende dokumentarserie ud af.

 

Se kokkenes op- og nedture og kom med på et kulinarisk eventyr i første episode af den nye serie her:

 

 

Se resten af serien her

 

Hele projektet er ledt frem af Michelin-kokken Søren West og topkokken Christian Mortensen. Men vejen til toppen er lang. De gamle kokke skal trænes, menuer skal sammensættes, og der skal ændres lidt på Oslobådens gode gamle rygte.

 

”Mange kalder os en færge og færger er sådan noget med fiskefilet og remolade. Men for folk, der rigtig kender os, virker ambitionen og drømmen om at lave mad af Michelin-kvalitet ikke helt så tosset,” siger Kevin Thyge Helsinghof, der er global sales director i DFDS og en af tovholderne på projektet.

 

”Det er jo langt fra sikkert, at vi får en Michelin-stjerne. Det er heller ikke afgørende. I virkeligheden handler det om rejsen dertil, ” siger Kevin Thyge Helsinghof.

 

”Men,” siger han: ”Hvis et gadekøkken i Bangkok kan få en Michelin-stjerne, så kan Oslobåden måske også…”

 

Vores drøm...

Vi drømmer om at give vores gæster en kulinarisk oplevelse uden sammenligning, og derfor skal vores restaurant løftes til de højeste niveauer.

Kokkene glæder sig til oplæring.

Kokkene glæder sig til oplæring.

Vores største drøm er en Michelin-stjerne, og vi har sat os for at se, hvor tæt på vi kan komme.

Det bliver hårdt arbejde

Men det kommer til at kræve hårdt arbejde. For kan vores skibsrestaurant bryde med de sædvanlige rammer?

Kan vi tilbyde en enestående kulinarisk rejse for vores gæster og andre mad entusiaster? Kan vi levere netop dét, der kræves for at modtage en Michelin-stjerne?

Ivrige kokke om bord følger nøje med.

Ivrige kokke om bord følger nøje med.

 

Det vil vi undersøge med et helt nyt køkken, et helt nyt menukort og hjælp udefra, som i den grad lever op til standarden.

Hjælp til rejsen

Vi vil bevise overfor vores gæster, at vi kan noget særligt, når det kommer til mad, uanset om vi nogensinde får en stjerne.

Vi har ansat den erfarne, tidligere Noma-kok, Søren Westh til at hjælpe os afsted på rejsen.

Ret gøres klar til servering.

Ret gøres klar til servering.

 

Og vores kokke har fået en ny chef, Christian Mortensen, der er tidligere køkkenchef på Kul i Kødbyen og The Paul i Tivoli, der holdt en Michelin-stjerne i 7 år.

DFDS vil være blandt de bedste – og vi satser på at tilbyde stor madkunst til vores gæster fremover.

 

 

Restaurant Sjø
DFDS A/S
Pearl & Crown
Dampfærgevej 30 - 2100 Kbh. Ø

Daglig afgang kl. 16.30